Xiaomi Mi 4c in de winkels in oktober, bevat USB Type C oplader

Xiaomi Mi 4i

Xiaomi Mi 4c in de winkels in oktober, bevat USB Type C oplader

Volgens verschillende websites gaat Xiaomi eind september een nieuwe telefoon presenteren. De Xiaomi Mi 4c zal vanaf begin oktober verkocht gaan worden. Opvallend is dat de telefoon een USB Type-C oplader zal krijgen. Dit is een nieuwe stekker die op twee manieren in de telefoon gestoken zal worden. Tot nu toe zijn er nog bijna geen telefoons op de markt met deze stekker.

Xiaomi Mi 4c

De Xiaomi Mi 4c krijgt specificaties die veel op de Xiaomi Mi 4i lijken, de smartphones krijgen dan ook ongeveer dezelfde prijs. De smartphone krijgt een 64-bit 1.8GHz Snapdragon 808 Hexa-core processor en 2gb werkgeheugen. Het scherm is 5.2 inch groot en heeft een 1080p full HD resolutie.

Aan de voorkant van de Xiaomi Mi 4c is een 5 megapixel camera te vinden, aan de achterkant vind je een camera van 13 megapixel. De telefoon heeft een 3080 mAh batterij, die waarschijnlijk meer dan een dag meegaat bij intensief gebruik.

Eerste Xiaomi met een USB Type-C aansluiting

Het grootste verschil ten opzichte van de Xiaomi Mi 4i is de aansluiting waarmee je de telefoon oplaadt. Dat is namelijk een USB Type-C aansluiting. Het handige van USB Type-C is dat de stekker op twee manieren in de oplaadpoort kan. Nog niet veel smartphones gebruiken deze aansluiting, maar de verwachting is dat in de toekomst dit de nieuwe standaard wordt. Alleen de Oneplus Two gebruikt op dit moment USB Type-C. Apple gebruikt USB Type-C (nog) niet op haar smartphones, maar de nieuwste Macbook Air maakt wel gebruik van deze aansluiting.

Omgerekend €180, maar er worden slechts 100.000 exemplaren gemaakt

Naar verwachting gaat de Xiaomi Mi 4c ¥1299 kosten, omgerekend is dat net iets meer dan €180. Het is nog niet bekend in welke kleuren de smartphone verkocht gaat worden, en hoeveel opslaggeheugen er aanwezig is. Wel melden de geruchten dat er slechts 100.000 exemplaren van de smartphone gemaakt gaan worden.

Bron

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo