Xiaomi Mi 4 gebruikers mogen Windows 10 testen

Xiaomi Mi 4 gebruikers mogen Windows 10 testen

Xiaomi Mi 4 gebruikers mogen Windows 10 testen

Windows 10 komt deze zomer uit, maar niet alleen voor de computer. Ook smartphones en tablets kunnen Windows 10 gaan draaien als een besturingssysteem. Het testen van Windows 10 komt uit een opvallende hoek: Microsoft heeft aangekondigd dat Xiaomi gebruikers de software mogen gaan testen. Opvallend, want Xiaomi smartphones werken op dit moment nog met MIUI, een systeem gebaseerd op Android.

Windows 10

Windows 10 is vooral een verbetering van Windows 8. Er was veel geklaag over het feit dat de bekende start-knop verdwenen was, maar die komt weer terug. Wat vooral interessant is, is dat op de computer, de smartphone en tablet dezelfde software staat. Het enige verschil is de vormgeving.

Xiaomi Mi 4 gebruikers mogen testen

Microsoft heeft woensdag in Shenzen, China aangekondigd dat Xiaomi gebruikers Windows 10 op hun smartphone mogen gaan testen. Er zijn echter wel een aantal voorwaarden. Zo kunnen alleen Xiaomi Mi 4 gebruikers de nieuwe software testen, waarschijnlijk heeft dit te maken met de specificaties van de smartphone. Daarnaast kiest Microsoft zelf de testers uit, en worden alleen zogenaamde power users gekozen: mensen die hun smartphone voor bijna alle taken gebruiken.

Hopen op groei

Microsoft is op tour in China om computer-, tablet- en smartphonemakers alvast warm te maken voor Windows 10. Zo heeft het Lenovo bezocht. Microsoft hoopt er waarschijnlijk op dat na het testen van Windows 10 op Xiaomi smartphones, het Chinese bedrijf Android links zal laten liggen en over zal stappen op Windows 10. Als het Microsoft lukt Xiaomi te overtuigen zullen meer mensen in aanraking komen met Windows, en dus mogelijk de overstap maken. Op dit moment is het marktaandeel van Windows op smartphones mager te noemen: op slechts 2,8 procent van de smartphones is Windows geïnstalleerd.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo