Xiaomi Mi 3, de krachtigste telefoon van Xiaomi

Mi 3 zwart en grijs

De Xiaomi Mi 3 was ten tijde van de introductie het paradepaardje van Xiaomi. Tot het moment dat de Xiaomi Mi 4 uitkwam was het de snelste en beste smartphone die het merk verkocht. Ondanks dat er al een opvolger is van de Mi 3, is de telefoon nog steeds te koop en een prima aankoop. De Mi 3 is de opvolger van de Mi2s.

Xiaomi Mi 3

De Xiaomi Mi 3 is gemaakt van sterk magnesium, en wordt gecoat met drie lagen grafiet, waardoor de zwarte variant ook echt pikzwart is. Bovendien blijft hierdoor bij een kras de kleur van de telefoon behouden en valt de kras dus veel minder op. De telefoon meet 14,4 bij 7,4 centimeter, is 8,1 millimeter dik en weegt 145 gram. Naast zwart is de telefoon ook verkrijgbaar in wit, roze, geel, blauw, grijs, goud en groen.

Gouden Mi 3

Xiaomi Mi 3pecificaties

De Xiaomi Mi 3 heeft een Quad-core 2.3GHz Qualcomm Snapdragon 800 processor ondersteunt door een Adreno 330 GPU voor de beelden op het scherm en 2 GB werkgeheugen. Daarmee is de Mi 3 dubbel zo snel als zijn voorganger, en laat hij ook de Samsung Galaxy S4 en HTC One achter zich, telefoons die rond dezelfde periode gelanceerd werden. Deze concurrenten zijn echter een stuk duurder.

Mi 3

Scherm en camera

De Xiaomi Mi 3 heeft een 5 inch IPS scherm, met een HD resolutie. Op het scherm zit een speciale coating zodat je vingerafdrukken minder goed kunt zien. De IPS technologie in het scherm zorgt ervoor dat je vanuit elke hoek het scherm kunt lezen. De telefoon heeft twee camera’s, een 2 megapixel camera aan de voorkant en een 13 megapixel camera aan de achterkant. Om ook in het donker foto’s te kunnen maken heeft de Mi 3 ook een flitser.

Batterij

De Xiaomi Mi 3 heeft een krachtige en grote 3050mAh batterij. Daardoor kun je volgens Xiaomi ongeveer 21 uur op het internet browsen via 3G voordat de telefoon leeg is, 25 uur bellen of 50 uur muziek luisteren. Wanneer je de telefoon niet gebruikt gaat hij zo’n 500 uur mee op een volledig opgeladen batterij.

Draadloos

De Xiaomi Mi 3 beschikt over WiFi op twee frequenties, namelijk 2.4 en 5ghz. Daardoor werkt hij op zowel oudere routers met een signaal van 2.4ghz als nieuwere routers met 5ghz, die vaak veel sneller zijn. Ook zit er een NFC (Near Field Communication) chip in het toestel waarmee je bijvoorbeeld met je telefoon kunt betalen in een winkel door slechts de kassa aan te tikken met je telefoon.

Kopen

Meer informatie over het kopen van Xiaomi producten vanuit Nederland lees je op de pagina een Xiaomi kopen vanuit Nederland, wat zijn de mogelijkheden. Daarin vertellen we allerlei tips en waar je op moet letten voor je een telefoon koopt.

MiFans
Logo