Xiaomi meldt backlight bleeding Pocophone F1

Xiaomi Pocophone F1 voorkant en achterkant

Nadat we vorige week al meldden dat er problemen zijn met de Xiaomi Mi A1 en A2 blijkt er nu ook een probleem met de Xiaomi Pocophone F1. Het blijkt namelijk dat gebruikers last hebben van backlight bleeding. Xiaomi geeft aan dat de problemen vooral softwarematig zijn en dat slechts 0,3 % van de telefoons daadwerkelijk last heeft van backlight bleeding. Wij leggen de klachten en oplossingen uit.

Backlight bleeding, wat is het?

Sinds kort maken gebruikers op Twitter melding van backlight bleeding. Dit ontstaat doordat de overgang tussen pixels en scherm niet goed is. Normaal gesproken vindt je achter het scherm de pixels die de kleuren samenstellen en vervolgens daarachter het licht om de pixels te beschijnen. Wanneer de pixels niet het volledige scherm bedekken komt het licht dus langs de randen van het scherm. Dit veroorzaakt witte lijnen en vlekken langs de rand van het scherm. Op zich is backlight bleeding niet schadelijk, maar het kan het kijkgenot verminderen.

Xiaomi Pocophone F1 Backlight bleeding

Xiaomi Pocophone F1 met backlight bleeding, de witte vlekken onderaan het scherm zijn duidelijk zichtbaar.

De reactie van Xiaomi op backlight bleeding

Inmiddels heeft Xiaomi gereageerd, ook via Twitter. Zij geeft aan dat er slechts in 0,3% van de gebruikers daadwerkelijk last heeft van backlight bleeding. In overige gevallen zouden lichte vlekken veroorzaakt worden door software van MIUI 9. Hierin zit een kleurengradiënt verwerkt die dit effect veroorzaakt. In MIUI 10 is dit softwareprobleem hersteld. In dit artikel leggen we uit hoe je MIUI 10 direct kan installeren.

Xiaomi benadrukt dat deze storing het gebruik op geen enkele wijze beïnvloedt. Mocht je er toch last van ondervinden dan biedt Xiaomi aan om contact op te nemen met het verkooppunt, zodat een eventuele reparatie kan plaatsvinden. Daarnaast verzekert Xiaomi dat het productieproces is aangescherpt.

Xiaomi Pocophone F1 kopen?

Ondanks dit ongemak blijkt de Xiaomi Pocophone F1 een kwalitatief zeer goede smartphone voor een bijzonder gunstige prijs. Het toestel is in Nederland onder andere te koop bij Gearbest, Banggood en Mobiel.nl.

 

 

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo