Xiaomi M365 VS M365 pro: deze step moet je kopen

Enkele jaren geleden ontstond er een nieuwe trend: elektrische steps. Xiaomi is nog steeds één van de beste aanbieders van deze steps. Maar welke step is het best voor jou? De M365 of M365 Pro?

Steps van Xiaomi

Xiaomi biedt al jarenlang een vaste kwaliteit aan. Goede producten, een prachtig design en daar bovenop ook nog een verrassend lage prijs. Deze consistentie heeft ervoor gezorgd dat het merk steeds meer aan populariteit heeft gewonnen.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.389 Xiaomi-fans gingen je voor!

De steps van Xiaomi, de M365 en de M365 Pro, zijn geen uitzondering op bovenstaande regel. Het bereik, de kwaliteit van de batterij en het uiterlijk kloppen allemaal, zeker wanneer je kijkt naar het prijskaartje. Er zijn maar weinig steps die eenzelfde soort kwaliteit bieden voor eenzelfde of betere prijs. Ook de M365 en M365 Pro zijn aan elkaar gewaagd, met onderling geen enorme verschillen. Toch zijn die verschillen er wel. Ik ga je vertellen welke eigenschappen het meeste afwijken van elkaar.

EigenschappenXiaomi M365Xiaomi M365 Pro
Maximale snelheid25 km/h25 km/h
Maximaal bereik30 km45 km
Gewicht12,7 kg14,2 kg
Batterij280Wh474Wh
DisplayNeeJa
Motorvermogen250W300W
Maximale hellingshoek14%20%

Het bereik

Het grootste, en mogelijk ook het belangrijkste verschil zit hem in het bereik van de steps. De Xiaomi M365 is namelijk in staat om je zo’n 30 km ver te brengen. Dat bereik ligt bij de Pro maar liefst 50% hoger, met 45 kilometer. Het is de vraag in hoeverre dat verschil voor jou relevant is. Gebruik je de step om dagelijks de 10 kilometer van je huis naar werk te rijden? Dan kan je zelfs met de M365 nog gewoon heen en weer op één acculading.

Maar ga je het liefst de hele dag rondjes rijden, tussendoor picknicken met vrienden en wil je nieuwe plekken in je omgeving ontdekken? Dan kan het bereik van de M365 wel een belangrijke beperking zijn. Meer is niet altijd beter, maar in het geval van bereik kan het toch een grote meerwaarde zijn.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Het vermogen

Het vermogen van de M365 Pro ligt zo’n 20% hoger dan dat van de M365. Dit hoeft helemaal geen probleem te zijn. Het enige verschil wat je hieraan merkt is dat de Pro iets meer power heeft dan zijn broertje.

Die power heeft weinig invloed op de maximale snelheid. Want die is bij beide steps gelimiteerd tot 25 km/h. Het enige waarin je dit verschil in vermogen opmerkt is wanneer je in heuvels of bergen gaat rijden. De M365 Pro heeft genoeg power om heuvels van 20% op te rijden. Wanneer je dat met de M365 probeert, komt je waarschijnlijk niet snel vooruit. Toch hoef je ook bij de M365 niet bang te zijn dat je niet meer vooruit komt. Zo kan ook deze step gewoon heuvels op rijden van 14%. Omdat je die in Nederland niet vaak tegenkomt, heeft de M365 Pro in Nederland dus weinig extra voordeel op het gebied van vermogen.

XiaomiM365electricscooter 5

Display

Als je op de step staat, wil je waarschijnlijk wel even zien hoe snel je gaat, of hoe ver je nog kunt rijden. Bij de M365 Pro is dat betrekkelijk eenvoudig. Je hebt daar namelijk gewoon een display. Daarentegen heeft de M365 dat display niet. Dat is jammer, want je mist daardoor een hoop inzichten die je anders wel had gehad. Je moet het bij de M365 namelijk doen met kleine led lampjes. Wel is het mogelijk om een display van de M365 Pro op de M365 te plaatsen. Je moet hier dan wel wat onderdelen voor bestellen en een beetje handig zijn.


Conclusie

De Xiaomi M365 en M365 Pro zijn aan elkaar gewaagd. Sterker nog. Er zijn slechts enkele gebieden waar de Pro versie de eenvoudigere versie écht op overtreft. Toch zijn die gebieden wel van groot belang voor sommige gebruikers. Een groot bereik en een display zijn juist zaken die waarde toevoegen aan het plezier dat je ervaart met de step. Zeker wanneer je hem wilt gebruiken voor pleziertochtjes. De vraag is of het prijsverschil ook het verschil in eigenschappen kan verantwoorden.

Hieronder zie je waar je de steps kunt kopen, en de meest recente prijzen van de M365 en M365 Pro.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo