Xiaomi Leo verschenen in benchmarks, wellicht de Mi3S

Xiaomi Leo

Xiaomi Leo

Vorig jaar lanceerde Xiaomi in september de Mi 3 dat lijkt nog niet zo lang geleden maar in smartphone land is de telefoon daardoor al redelijk oud te noemen. De verwachtingen zijn dan ook dat Xiaomi snel met een opvolger zal komen van deze krachtigste telefoon van het merk. De kans is groot dat nu ook de specificaties van deze telefoon gelekt zijn.

Gelekt

In de AnTuTu benchmarks, een test waarmee de prestaties van verschillende smartphones vergeleken kan worden is sinds kort de Xiaomi Leo verschenen. Dit is een bekend product en daarom waarschijnlijk een codenaam van een andere telefoon. Door het moment waarop de telefoon in de AnTuTu benchmarks verscheen is de kans groot dat het om de opvolger van de Mi 3 gaat.

Mi3s

Die opvolger gaat waarschijnlijk Mi3s heten, een naam afgeleid van de manier waarop Apple ook haar producten namen geeft: elke tweede generatie krijgt een S achter de naam, bijvoorbeeld ‘iPhone 5s’.

Xiaomi Leo benchmarks

Specificaties

Het mooie dat de telefoon op AnTuTu verschenen is is dat we de specificaties van deze zogenaamde Xiaomi Leo kunnen bekijken. De telefoon heeft een Qualcomm Snapdragon 801 chipset met een snelheid van 2.5GHz en een Adreno 330 GPU. Die GPU drijft een 5 inch scherm aan met een 1080p resolutie.

De telefoon heeft twee camera’s, net als de huidige Mi 3. Aan de voorkant zit een 8 megapixel camera en op de achterkant een betere van 13 megapixels.

In de Xiaomi Leo zit 3GB aan RAM geheugen en er is 16GB aan opslagcapaciteit aanwezig. De benchmarks laten niet zien of de Leo over LTE (4G, sneller internet via het mobiele netwerk) beschikt.

Score

Omdat het om een benchmark gaat kunnen we de Xiaomi Leo ook met andere telefoons vergelijken. Het apparaat scoorde 31.432 punten tijdens de test. Dat is iets minder dan de OnePlus One, een van de grote concurrenten van Xiaomi. Desondanks lijkt de Leo, of Mi3s toch een mooie telefoon met prima prestaties.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo