Xiaomi gaat mogelijk een laptop maken, lancering begin 2016

Ingang van een Xiaomi kantoor in Beijing

Ingang van een Xiaomi kantoor in Beijing. Xiaomi gaat mogelijk een laptop maken, lancering begin 2016

Bloomberg meldt dat Xiaomi binnenkort wellicht een laptop gaat uitbrengen. Dit om de grootste concurrenten van het bedrijf, Apple en Lenovo, beter aan te kunnen. Het team van Xiaomi heeft al gesprekken gevoerd met Samsung voor het leveren van chips, aldus bronnen van Bloomberg.

Xiaomi laptop

In december vorig jaar waren er ook al geruchten over een Xiaomi laptop in de toekomst. Die berichten werden toen stelling ontkent door Xiaomi, en de geruchten leken ook te mooi om waar te zijn. Er werd toen gemeld dat de laptop een Intel Haswell i7-4500u-processor zou krijgen met 16gb werkgeheugen, voor omgerekend 400 Euro.

Er ‘lekte’ toen ook een foto van de laptop uit, maar dat bleek een gefotoshopte versie te zijn. De foto was gebaseerd op een andere Chinese laptop.

Bloomberg artikel lijkt betrouwbaarder

Het Bloomberg artikel van vandaag lijkt een stuk betrouwbaarder. Bloomberg is over het algemeen erg goed geïnformeerd. Bloomberg meldt dat personeel van Xiaomi al aan het onderhandelen is met Samsung over het inkopen van bepaalde producten bij Samsung. Het zou gaan om enkele chips, maar mogelijk gaat Samsung ook het scherm van de laptop leveren.

Xiaomi laptop wordt begin 2016 gelanceerd

Volgens Bloomberg wordt de Xiaomi laptop begin 2016 gelanceerd. Die periode is specifiek gekozen volgens Bloomberg, omdat dan beter geconcurreerd kan worden met Apple’s Macbook Air en Lenovo’s Thinkpad-laptop. Wellicht hoopt Xiaomi haar laptop vlak voor haar belangrijkste concurrenten te kunnen lanceren.

Besturingssysteem

Naast de laptop zelf is de redactie ook geïnteresseerd in de software die Xiaomi gaat installeren op de laptop. Tot nu toe heeft Xiaomi voor al haar producten Android gebruikt, ook voor de televisies. Een Android-laptop is tot nu toe echter niet populair. De geruchten die eerder niet waar bleken spraken over Linux-software, maar ook die software is niet heel populair. Dan blijft Windows over, en laten Xiaomi en Microsoft hele goede banden hebben. Zo is het sinds kort mogelijk om Windows 10 te installeren op Xiaomi smartphones.

Bron

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo