Xiaomi presenteert Xiaomi Mi 4i smartphone

Xiaomi Mi 4i kleuren

Xiaomi Mi 4i kleuren

Xiaomi heeft vandaag in New Dehli, India haar nieuwste smartphone gepresenteerd, de Xiaomi Mi 4i. De telefoon is niet de opvolger van de Xiaomi Mi 4, maar een extra optie. De telefoon is een stuk goedkoper: omgerekend 190 Euro maar heeft prima specificaties voor die prijs.

Xiaomi Mi 4i scherm

De Xiaomi Mi 4i heeft een 5 inch scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Het aantal pixels per inch is 441, een relatief hoog aantal. Daarnaast beschikt het scherm over zogenaamde sunlight display technology, waardoor het scherm beter te lezen is in de volle zon. Een lichtmeter aan de voorkant van de smartphone bekijkt hoeveel licht er in de omgeving is en past daarop het scherm aan. Dat ziet er zo uit:

https://www.youtube.com/watch?v=XTEUdhaJvVI

Xiaomi Mi 4i specificaties

De Xiaomi Mi 4i wordt aangedreven door een tweede generatie 64 bit Snapdragon 615 SoC processor, 2gb aan werkgeheugen. Er is standaard 16gb aan opslaggeheugen. Een krachtige 3160 mAh batterij zorgt ervoor dat je minder vaak hoeft op te laden. De telefoon ondersteunt snel laden, je kunt binnen een uur de telefoon tot 40% opladen, en binnen drie uur tot 100%.

De Xiaomi Mi 4i heeft twee camera’s, een aan de voorkant met 5 megapixels, en de camera aan de achterkant heeft 13 megapixels. Ook is er een dual tone flitser aanwezig die twee kleuren flitst zodat je foto’s minder flets zijn in de nacht.

Xiaomi Mi 4i scherm

MIUI 6 gebaseerd op Android Lollipop

De Xiaomi Mi 4i wordt standaard geleverd met MIUI 6, het Android besturingssysteem dat Xiaomi aanpast en verbeterd. De versie die de Mi 4i draait is gebaseerd op de laatste versie van Android: Lollipop.

Verschillen Xiaomi Mi 4

Er zijn een aantal verschillen ten opzichte van de Xiaomi Mi 4. De Mi 4 was de eerste telefoon van Xiaomi die gemaakt was van metaal, de Mi 4i is gemaakt van hard plastic. De telefoon is verkrijgbaar in meerdere felle kleuren.

Prijs

De Xiaomi Mi 4 wordt op 30 april gelanceerd in India voor 12.999 rupees, omgerekend 190 Euro. Later gaat de telefoon ook in andere landen verkocht worden.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo