Xiaomi lanceert op 31 mei ook MIUI 10

Xiaomi MIUI 10

Op 31 mei presenteert Xiaomi naar verwachting diverse nieuwe apparaten, zoals de Xiaomi Mi 8 en de Mi Band 3. Inmiddels maakte de Chinese telecomgigant bekend dat zij ook een nieuwe versie van haar besturingssysteem presenteert. Bij de introductie van het huidige systeem, MIUI 9, zei men dat het systeem de telefoon zo snel als het licht maakt. Volgens Xiaomi zorgt de MIUI 10 ervoor dat de telefoon nog sneller dan het licht is. Naast snelheid ondersteunt MIUI met name voor toekomstige toepassingen op gebied van kunstmatige intelligentie en machine learning.

Wat is MIUI?

MIUI is het eigen besturingssysteem van Xiaomi. Dit werkt als een soort schil over het standaard Android-besturingssysteem en zorgt voor meer grafische mogelijkheden en extra functies. Waar Android inmiddels editie 8 (Oreo) heeft uitgerold blijft Xiaomi niet achter met MIUI 10. Naar verwachting is de Xiaomi Mi 8 het eerste toestel waarop MIUI 10 in combinatie met Android Oreo af-fabriek geïnstalleerd zal zijn. Deze combinatie is ook in het Nederlands in te stellen.

Xiaomi Mi 8 met MIUI 10?

De Xiaomi Mi 8, het eerste toestel met MIUI 10?

Wat kun je verwachten van MIUI 10?

Het besturingssysteem MIUI10 zal met name gericht zijn op het ondersteunen van nieuwe toepassingen, zoals 3D-gezichtsherkenning. Met de Mi Apps zet Xiaomi al lange tijd in op ‘smart’ toepassingen. MIUI 10 zal dan ook met name gericht zijn op het besturen van AI (kunstmatige intelligentie) en machine learning. Deze toepassingen zullen onder andere worden ingezet voor spraakherkenning en het besparen van batterijverbruik op basis van eerder gebruik van de telefoon.

Telefoon updaten naar MIUI 10?

Eerder maakte Xiaomi al bekend dat niet alle telefoons kunnen worden ge├╝pdatet naar MIUI 10. In dit overzicht zetten wij al eerder op een rij welke telefoons wel en niet in aanmerking komen voor een update. Sowieso is de update niet beschikbaar voor telefoons die draaien op Android 5 (Lollipop) of daarvoor Mocht jouw telefoon niet voor update in aanmerking komen dan kun je de telefoon weliswaar gewoon blijven gebruiken. Toch zal je snel merken dat bepaalde toepassingen minder goed werken of niet beschikbaar zijn. Wellicht is het in dat geval een goed idee om een nieuwe telefoon aan te schaffen. Wellicht de Xiaomi Mi 8?

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo