Xiaomi lanceert nu Mi Pay mobiele betalingsservice

Foto van betalen via Mi Pay

Foto van betalen via Mi Pay

Na de vloed van Xiaomi smartphones, die alleen al dit jaar zijn uigebracht, komt Xiaomi nu met iets nieuws: de Mi Pay mobiele betalingsservice. De service zal gebaseerd zijn op NFC technologieën. NFC staat voor near-field communication en is in wezen een set van communicatie protocollen, die ervoor zorgen dat twee apparaten kunnen communiceren op ongeveer 4cm afstand.  Denk aan het contactloos betalen, dat we hier in Nederland hebben.

Chinese service

Om dit project te realiseren gaat Xiaomi samenwerken met China UnionPay. Dit betekent helaas, dat Mi Pay voorlopig nog alleen in China te gebruiken is. Het Chinese smartphone bedrijf is er trots op dat er zowel met bankpasjes als met openbaar vervoerpasjes betaald kan worden. Zoals het nu ervoor staat zal Mi Pay in het openbaar vervoer ondersteund worden in zes steden. Bij lancering zullen zowel debit als creditkaarten gebruikt kunnen worden van 20 banken. Hier doen ondere andere Bank of China, Industrial and Commercial Bank of China, China Construction Bank, Bank of Communications en China Merchants Bank aan mee.

Mi Wallet

Om te betalen zal de Mi Wallet app geïnstalleerd moeten worden op de smartphone. Hierna kunnen de verschillende betalingskaarten aan de app worden toegevoegd. China UnionPay is een betalingsnetwerk, dat hetzelfde werkt als dat van de Visa en Mastercard.

Voor alle smartphones?

Wie gebruik wil maken van Mi Pay, zal de Xiaomi Mi5 aan moeten schaffen. Voorlopig is dit praktisch gezien de enige Xiaomi telefoon, die NFC ondersteunt. Mogelijkerwijs hebben ze de NFC functie niet toegevoegd aan hun nieuwere modellen om kosten te besparen. Oudere modellen zoals de Mi 3 hadden dit nog wel.

Wereldwijd

“Op het moment zijn er nog geen plannen om deze service wereldwijd aan te bieden”, zei een Xiaomi woordvoerder tegen CNET. Maar zoals we Xiaomi kennen zijn ze altijd druk bezig en ambitieus, dus misschien moeten we dit met een korreltje zout nemen.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo