“Xiaomi lanceert deze maand nieuwe smartphonelijn”

"Xiaomi lanceert deze maand nieuwe smartphonelijn"

"Xiaomi lanceert deze maand nieuwe smartphonelijn"

Xiaomi lanceert al een tijdje telefoons onder twee verschillende merken: Mi en Redmi. Onder de Mi-lijn lanceert Xiaomi de luxere smartphones, terwijl de Redmi-lijn vooral budget telefoons omvat. Er gaan geruchten dat het bedrijf binnenkort nóg een merk introduceert. Met deze nieuwe smartphonelijn focust Xiaomi zich op de offline-verkoop, om op deze manier de strijd aan te gaan met Oppo en Vivo.

De nieuwe smartphonelijn zal waarschijnlijk ‘Lanmi’ gaan heten heten. Deze naam is afgeleid van ‘Lán mǐ’, wat Chinees is voor blauwe rijst. Volgens geruchten wordt het merk deze maand nog geïntroduceerd, samen met de eerste Lanmi-telefoon: de Lanmi X1. Deze zou een 5,5 inch randloos scherm krijgen en worden uitgerust met een snapdragon 660 processor. Het toestel komt afhankelijk van de versie met 4 of 6gb RAM. Verder zou je de keuze hebben uit een vingerafdrukscanner aan de voor- of achterkant.

Offline-verkoop

Xiaomi heeft zich de afgelopen jaren met Mi en Redmi vooral gericht op de online-verkoop. Het online marktaandeel van Xiaomi is dan ook groot, maar in fysieke winkels worden de Xiaomi-producten bijna niet aangeboden. Deze afwezigheid gaf smartphonefabrikanten als Oppo en Vivo de ruimte om op de offline-markt te groeien. Met de Lanmi-serie gaat Xiaomi de concurrentie aan met deze bedrijven, de Lanmi-telefoons zullen namelijk vooral in fysieke winkels worden verkocht.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

MiFans
Logo