Xiaomi lanceert Mi Pad tablet, te koop vanaf €176

Mi Pad

Mi PadDe geruchten van afgelopen week zijn vandaag dan toch uitgekomen. Vanochtend Nederlandse tijd trad Xiaomi CEO Lei Jun op het podium om de eerste tablet van het bedrijf aan te kondigen. Zoals de geruchten al voorspelden is de Mi Pad een 7.9 inch tablet en draait de tablet MIUI.

Mi Pad

De tablet heeft een 7.9 inch scherm en is verkrijgbaar in zes kleuren: zwart, rood, blauw, geel wit en groen. Daarmee lijkt de tablet een beetje op een kruising tussen de iPad Mini van Apple en de iPhone 5c van hetzelfde bedrijf. Dat is niet geheel zonder reden, want Lei Jun vermeldde tijdens zijn presentatie dat hij graag de druk op Apple op wil voeren: “We hope to put pressure on Apple.”

Mi Pad kleuren

Specificaties

De Mi Pad heeft een scherm met een resolutie van 2048 bij 1536 pixels en is daarmee een HD scherm. De schermen zijn gemaakt door Sharp en Youda. In de tablet zit 2 GB aan RAM en een standaardopslagcapaciteit van 16 GB. Via een geheugenkaart kan een gebruiker de opslagcapaciteit verhogen tot 128 GB.

Verder heeft de Mi Pad een 8 megapixel camera aan de achterkant, en een 5 megapixel camera een de voorkant. Opvallend is dat gekozen is voor een 2.2 Ghz Tegra K1 processor van Nvidia, omdat Xiaomi nu het eerste bedrijf is dat gebruik maakt van deze processor.

Prijs

De Xiaomi Mi Pad gaat over de toonbanken voor 1499 Yuan. Dat is omgerekend 176 Euro. Voor die prijs heb je een tablet met 16 GB aan opslag. Voor 1699 Yuan (ongeveer €200) kun je een versie kopen met 64 GB aan opslag. Deze twee versie’s hebben beide alleen WiFi. Over een versie met 4G is nog niet bekend.

‘Open testing’

Zoals Xiaomi vaker doet met nieuwe producten kun je vanaf juni meedoen aan een ‘open testing’. Je kunt de tablet dan gewoon bestellen, maar hij is dan nog in beta. Later komt de echte versie pas op de markt. Die datum is nog niet bekend op moment van schrijven.

Afbeeldingen via Xiaomi Singapore.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

MiFans
Logo