Xiaomi lanceert dit jaar nog duurdere smartphone, mogelijk speciale versie Mi Note 2

Xiaomi Mi Note Pro beschikt over 4G FDD-LTE

Xiaomi lanceert dit jaar nog duurdere smartphone, mogelijk speciale versie Mi Note 2

Een van Xiaomi’s directeuren heeft op Twitter aangekondigd dat het bedrijf dit jaar nog een duurder topmodel smartphone zal lanceren. Qua prijs zal de smartphone vergelijkbaar zijn met de nieuwste iPhone’s, maar betere prestaties leveren. Mogelijk gaat het om een speciale versie van de Mi Note 2.

Duurdere smartphone

Via Weibo, een Chinese versie van Twitter deelde mede-oprichter Li Wangjiang het nieuws. De telefoon zal in de tweede helft van 2016 op de markt gebracht worden. De telefoon zal tussen de 4000 en 5000 Yuan gaan kosten. Omgerekend is dat €540 tot €675. In Europa zal de smartphone uiteindelijk ongeveer 800 Euro kosten door de toevoeging van importtarieven en belastingen.

Uitblinken op prijs/kwaliteit

Normaliter zijn Xiaomi smartphones goedkoper geprijst dan concurrenten en zijn de kwaliteit en prestaties hetzelfde als deze concurrenten. Nu belooft Li Wangjiang een smartphone die in de zelfde prijsklasse valt als de nieuwste iPhone’s en Samsungs. In ruil voor de hogere prijs zal ook nu de kwaliteit en vooral de prestaties beter zijn dan concurrenten.

Xiaomi Mi Note 2

Mogelijk doelt Wangjiang met deze aankondiging op een speciale versie van de Mi Note 2. De eerste generatie Xiaomi Mi Note is alweer een tijd op de markt. De geruchtenmolen voor deze speciale Mi Note 2 heeft het onder andere over een scherm met twee gebogen randen. Naar verwachting wordt de telefoon in september in Berlijn op de IFA-beurs aangekondigd.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo