Xiaomi lanceert de Xiaomi Mi A2 (6X): alles wat je moet weten

Xiaomi Mi A2 gelanceerd

Na de eerdere aankondiging is vandaag de Xiaomi Mi A2 (6X) gelanceerd op een speciaal event. Nu alle specificaties en eigenschappen bekend zijn begrijpen we dat de lancering een feestje waard is, want ook met dit toestel presenteert Xiaomi weer een premium telefoon voor een budgetprijs. Naar verwachting begint de verkoop op 27 april, maar we geven je graag een seintje zodat je de eerste bent die dit toestel kan bestellen.

Xiaomi Mi A2 uiterlijk

Deze telefoon is 158.7 mm lang, 75,4 mm breed en slechts 7,3 mm dik. Het gewicht is 168 gram en daarmee ideaal om met een hand te bedienen. De 18:9 verhouding, scherm dat ± 77,4% van de voorkant beslaat en 5:99 inch groot is maakt dat de telefoon een premium uitstraling heeft. Dit wordt versterkt door de combinatie van verstevigd Gorilla Glass en aluminium, samen met de ronde hoeken. Er is keuze uit liefst vijf verschillende kleuren (kersenroze, intens rood, mat goud, ijsblauw en zwart) dus je kunt zelf kiezen hoe formeel de uitstraling mag of moet zijn.

Xiaomi Mi A2 (6X)

De Xiaomi Mi A2 (6X) in kersen-roze, mat goud en ijsblauw (bron: www.gsmarena.com)

Xiaomi Mi A2 specs

De technische specificaties zijn veelbelovend. Opvallend zijn de snelle en energiezuinige Snapdragon 660 processor, het 6GB RAM werkgeheugen dat te combineren is met een 64GB of 128GB opslagruimte. Door de energiezuinige processor is deze telefoon voorzien van een lichtere batterij dan gebruikelijk, namelijk de 3010 mAh Li-Ion batterij. De volledige technische kun je nalezen op onze productpagina. Het is wel makkelijk dat het besturingssysteem MIUI 9.5  direct is gecombineerd met de geïnstalleerde Android Oreo. Zo kun je de telefoon direct in het Nederlands instellen.

Xiaomi Mi A2 eigenschappen

Deze Xiaomi Mi A2 is uitgerust met op de achterzijde een Dual Camera van 12 en 20 MP. Op de voorzijde zie je een selfie-camera van 20MP. Alle camera’s zijn voorzien van de nieuwste Samsung filters en daarmee zijn de verwachtingen van de cameraprestatie hoog gespannen. Ook de toepassing van kunstmatige intelligentie om objecten op camera te herkennen draagt hieraan bij. Alsof dit niet genoeg is, is de telefoon ook nog beveiligd via een vingerafdruksensor (op de achterzijde).

Xiaomi Mi A2 hebben?

Dat je deze telefoon graag wilt hebben begrijpen we. Zeker wanneer je weet dat deze naar verwachting niet meer dat EUR 250,- zal gaan kosten. Voor zover nu bekend start de verkoop vanaf 27 april. Als jij de eerste wilt zijn die dit toestel wil bestellen, laat dan jouw e-mailadres hieronder achter. We geven je dan als eerste een seintje als we weten waar en wanneer de Xiaomi Mi A2 te koop is.

[cp_slide_in display=”inline” id=”cp_id_ebf02″][/cp_slide_in]

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo