Xiaomi lanceert de Huami Amazfit Verge

De Xiaomi Huami Amazfit Verge

Gisteren werd op het vorige week aangekondigde launch-event de Xiaomi Huami Amazfit Verge gelanceerd. Deze nieuwe smartwatch is het best te beschrijven als een verbeterde kruising tussen de Amazfit Bip en Amazfit Stratos, die al eerder werden uitgebracht. Zoals we inmiddels gewend zijn biedt ook deze release enorm veel waar voor haar geld. We zetten de uiterlijke kenmerken en specificaties op een rij. Uiteraard vertellen we je ook waar je deze smartwatch voor de beste prijs kunt kopen.

Uiterlijk Xiaomi Huami Amazfit Verge

Deze smartwatch heeft een cirkelvormig AMOLED beeldscherm met 360*360 resulutie. Het scherm is voorzien van veiligheidsglas (Gorilla klasse 3). De diameter van het scherm is 1.3 inch. De behuizing is vervaardigd van versterkt plastic met huidvriendelijke coating. De band is gemaakt van siliconen en voorzien van dezelfde beschermende coating. Aan de rechter bovenzijde zit een rode knop om bijvoorbeeld de stopwatch mee te bedienen. Bovendien is het toestel IP68 gecertificeerd en dus geschikt om mee te zwemmen.

Xiaomi Huami Amazfit Verge

De Xiaomi Huami Amazfit Verge met verschillende displays. Je kan jouw favoriete display zelf instellen en dus ook wisselen.

Specs Xiaomi Huami Amazfit Verge

Om de smartwatch optimaal te laten functioneren is deze Amazfit Verge voorzien van de nodige techniek. Zo is hij voorzien van een 1.2 Gh dual-core processor, 512 MB RAM werkgeheugen en 4 GB opslagcapaciteit. Het eigen besturingssysteem (vergeet WEAR OS) maakt het toestel eenvoudig te bedienen. Daarbij is het toestel voorzien van GPS en GLONASS, WiFI en Bluetooth 4.0. Bovenop de gebruikelijke sensors is er een geomagnetisch sensor en luchtdruk sensor toegevoegd. Bovendien is deze smartwatch voorzien van een batterij die met één keer laden, afhankelijk van het gebruik, tot vijf dagen mee kan.

Wat meet de Xiaomi Huami Amazfit Verge?

De opvallendste eigenschap is dat de sensoren van deze smartwatch in staat zijn om het hartritme te meten en zo een te snelle, te langzame of onregelmatige hartslag vast te stellen. Deze hartafwijkingen blijven vaak onopgemerkt en kunnen later ernstige problemen zoals een hartinfarct veroorzaken. Met de signalen van deze Amazfit Verge ben je er op tijd bij.

Daarnaast kan de Amazfit jouw prestaties in 11 verschillende sporten bijhouden en ook dienen om jouw spraak-assistant te bedienen (een speaker is ingebouwd). Door de verbinding met de MI-Fit app kun je zo direct jouw prestaties en doelstellingen bijhouden.

Amazfit Verge kopen?

Voorlopig is deze smartwatch alleen in China verkrijgbaar. Via Aliexpress heb jouw Amazfit Verge in no-time thuis.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo