Xiaomi lanceert “anti blauw licht zonnebril” voor betere bescherming

Xiaomi lanceert “anti blauw licht zonnebril” voor betere bescherming

Xiaomi anti blauw licht zonnebrilXiaomi is altijd bezig met het bedenken van meer innovatieve producten en probeert gebruik te maken van de nieuwste technologieën. Hoewel het bedrijf bij velen bekend staat om budgetvriendelijke smartphones, produceert Xiaomi ook een hele reeks aan andere producten. Eén van de laatste Xiaomi ontwikkelingen is een zonnebrillenlijn, welke de blauwe frequentie uit licht kan filteren.

Blauw licht zorgt voor slechtere nachtrust

Volgens onderzoeken zou het blauwe licht in beeldscherm ervoor zorgen dan mensen minder goed kunnen slapen. Behalve het blokkeren van de blauwe frequentie van licht, zullen de brillen ook ultraviolet zonlicht volledig kunnen isoleren. Dit creëert veel meer rust voor de ogen dan normale zonnebrillen. Xiaomi’s anti blauw licht zonnebril is gemaakt van een next-gen nano materiaal, welke de ogen van de drager drie verschillende levels van bescherming biedt. Een bijkomend voordeel van de brillen is ze gewoon aan kunnen blijven wanneer je achter de computer gaat ziten.

Grote markt anti blauw licht zonnebril in Azië

De zonnebrillen zullen uitgebracht worden onder het het crowdfund Xiaomi submerk MIJIA. De productie van de speciale brillen neemt Turok Steinhardt Industry voor zijn rekening. Xiaomi speelt met de zonnebrillen in op één van de problemen in Azië. Veel mensen zitten daar tot diep in de nacht achter een computer voor werk of om te gamen. Hoewel dit ook andere problemen met zich meebrengt, worden de ogen in ieder geval beter beschermd.

Prijs en beschikbaarheid

De Xiaomi brillen zullen uitgebracht worden in drie verschillende stijlen en zullen 7,5 gram wegen. Volgens Xiaomi zouden de brillen daarnaast ook nog extreem duurzaam zijn. Geïnteresseerden zullen vanaf 20 april de “veilige” brillen kunnen bestellen voor omgerekend 34 euro.

 

 

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo