Net als in Nederland zijn Xiaomi producten nog niet in België te koop. Dat betekend echter niet dat het onmogelijk is om Xiaomi producten te kopen vanuit België. De meeste onderdelen van het kopen van een smartphone vanuit België zijn hetzelfde als in Nederland, lees dus ook onze tips voor het kopen van een smartphone vanuit Nederland door.
Een aantal dingen zijn echter wel anders, en daar moet je goed opletten. Die punten leggen we uit op deze pagina.
Opletten: frequenties in België
Bij het kopen van een smartphone is het belangrijk om op te letten welke frequentie de smartphone ondersteunt en welke frequentie je provider gebruikt, omdat bellen, sms’en en internetten anders niet werkt. Net als in Nederland gebruiken de drie grote providers in België (Base, Proximus en Belgian Telecom) de frequenties 900, 1800 en 2100mHz. Wanneer je een Xiaomi telefoon besteld is het dus belangrijk om op te letten of deze frequenties ondersteund worden, anders werkt mobiel internet niet op je smartphone.
Meer hierover lees je op onze pagina welke frequentie moet mijn smartphone hebben?. Gebruikte frequenties per land kun je vinden op deze website.
Douanekosten
Binnen de Europese Unie hoeft men geen belasting te betalen op buitenlandse goederen, maar producten die van buiten de EU komen, moet dat wel. Het komt niet altijd voor, maar als de Belgische douane besluit je pakketje te controleren, bestaat er kans dat je belasting moet betalen. Deze belasting bedraagt 21% van de aankoopprijs als de bestemming van het pakketje België is. Deze belasting wordt in rekening gebracht bij het bezorgen. Je dient dan contant te betalen. Weiger je te betalen, dan wordt het pakketje vernietigd of teruggestuurd naar de verkoper.
Opletten: oplader en stekkers
In Azië, waar je Xiaomi hoogstwaarschijnlijk vandaan komt worden andere soorten stekkers gebruikt, en dus ook andere stekkers gebruikt dan hier in Europa gangbaar zijn. Koop dus tijdens het bestellen ook een omvormer, zodat je je telefoon meteen kunt opladen als deze aangekomen is.