Xiaomi koortsthermometer: binnen één tel je temperatuur meten

Xiaomi Mijia iHealth JXB-310

De koortsthermometers van tegenwoordig zijn een stuk geavanceerder dan vroeger. Maar ook nu hangt de gemeten temperatuur nog sterk af af van je techniek. Met de koortsthermometer van Xiaomi meet je áltijd op 0,1 graad nauwkeurig.

Kwikthermometer vs infrarood thermometer

Met een koude kwikthermometer in je mond, je oksel of een andere onfortuinlijke plek kon je altijd betrekkelijk accuraat je temperatuur opmeten. Maar fijn was het niet. Het duurde wel 5 minuten voordat je de temperatuur mocht aflezen. Vervolgens kwamen er andere apparaten, waarmee je binnen één seconde de temperatuur in je oor kon opmeten. Maar daarbij kon je door het gebruiken van de verkeerde techniek soms verkeerde resultaten krijgen die meer dan een halve of zelfs hele graad verschilden met de daadwerkelijke temperatuur.

Xiaomi bedacht daar iets anders op: een infrarood koorts thermometer, die binnen ca. één seconde de temperatuur van je voorhoofd meet. Ik vertel je alles over dit apparaat.

Schermafbeelding 2019 07 02 om 13.56.54
Via: gearbest.com

Xiaomi Mijia iHealth JXB-310

De Xiaomi Mijia iHealth JXB-310 is een slimme koortsthermometer waarmee je veel eenvoudiger je temperatuur kunt opmeten dan met een reguliere thermometer. Hieronder de belangrijkste specificaties van het apparaat in het kort omschreven:

  • Binnen één seconde de temperatuur meten d.m.v. infrarood
  • Temperatuur meten zonder contact te maken met voorhoofd
  • Voorzien van Duitse Heimann Sensor
  • Meet op 0,1 graad nauwkeurig
  • Handig LED-display voor het aflezen van de temperatuur

De Xiaomi Mijia iHealth JXB-310 werkt dus op een unieke manier, namelijk via infrarood. Dat betekent dat de metingen zeer nauwkeurig worden gedaan. Infraroodstraling kan namelijk de temperatuur van de omgeving meten.

In de koortsthermometer zit een sensor van Heimann. Dit is een bekende sensor, voornamelijk dankzij de betrouwbaarheid van testresultaten. In klinische tests – waarbij de resultaten van een iHealth JXB-310 werd vergeleken met een gekalibreerde en professionele thermometer, kwam deze koortsthermometer als behoorlijk betrouwbaar uit de test, met resultaten die vaak maar 0,1 of maximaal 0,2 graden bij de daadwerkelijke temperatuur vandaan lagen.

Hoe werkt de infrarood koortsthermometer?

Het gebruiken van de Xiaomi iHealth JXB-310 is behoorlijk simpel. Je stopt er twee batterijen in, en drukt op de enige knop die op het apparaat zit. Daarmee zet je het apparaat aan. Vervolgen houd je de sensor op zo’n 3 centimeter van iemand zijn voorhoofd vandaan en drukt nog een keer op de knop. Na ca. 1 seconde voel je in het handvat een geruisloze trilling, waarmee het apparaat aangeeft dat de meting voltooid is. Vervolgens lees je op het scherm de temperatuur af.

Dat deze trilling geruisloos is, komt overigens goed uit. Veel ouders willen de temperatuur van hun zieke kind opmeten, terwijl hij of zij ligt te slapen. Met reguliere thermometers kan dat niet, in verband met de meetmethode of de harde piepjes. De Xiaomi iHealth JXB-310 biedt dus behoorlijk wat voordelen. En dat is best netjes voor de prijs die je ervoor betaalt.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo