Xiaomi kondigt meer echte winkels in Europa aan

Xiaomi Mi 6

Xiaomi is een van de grootste telefoonproducenten ter wereld. Ook op het gebied van domotica en wearables is Xiaomi groot, volgens sommige berekeningen zelfs de grootste van de wereld. Toch is Xiaomi in Europa nog minder bekend. Dit komt ook omdat zij weinig Europese fysieke winkels hebben. Senior vice president Xiang Wang kondigt meer Xiaomi shops aan.

Wat zijn de plannen voor meer Xiaomi shops in Europa?

Inmiddels is Xiaomi op steeds grotere schaal in Europa actief. Onder het merk Mi Globe levert ze van veel telefoons Europese edities. Webwinkels als Gearbest en Banggood leveren online een compleet spectrum producten.

Qua fysieke winkels bleef Xiaomi wat achter met vestigingen in Polen, Roemeniƫ en recent in Madrid in Spanje. De samenwerking met Microsoft en de ervaringen met Spanje hebben er volgens Xiaomi toe geleid dat ze snel meer vestigingen in Europa willen openen.

In Spanje heeft Xiaomi geƫxperimenteerd met productintroducties via drie kanalen, te weten: online, via partners en in eigen fysieke winkels. De reacties waren volgens de telecomgigant overweldigend, zo doken Spaanse consumenten zelfs met suggesties en tips op in de Chinese ontwikkelfora. Dit succes heeft ertoe geleid dat er inmiddels ook in Barcelo MI-stores worden geopend en er versneld doorontwikkeld worden. Door de ervaringen en online bekendheid kan Mi met betrekkelijk korte voorbereidingstijden openen.

Xiaomi MI shop in Spanje

Xiaomi MI shop in Barcelona, Spanje

Kunnen we de Xiaomi shops in Nederland verwachten?

Bij zijn uitleg heeft Wang nog geen concreet overzicht van plaatsen en data genoemd. Wel geeft hij aan dat een markt aan diverse voorwaarden moet voldoen voordat MI daar eigen Xiaomi shops gaat openen. Zo moet de markt groot genoeg zijn, moet Xiaomi er bekend genoeg zijn en moet er ook genoeg beweging in de markt zijn.

Hoewel Nederland al jaren in de top-tien lijstjes meedraait als het over mobiele telefoons gaat, is het de vraag hoe hoog Nederland op die lijst scoort. Uiteraard is het wel gewoon mogelijk om in Nederland via ons het nieuws te blijven volgen en via onze partners Xiaomi telefoons te kopen.

 

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

MiFans
Logo