Xiaomi kondigt Mi Band aan, wearable voor $13

Xiaomi Mi Band

Xiaomi Mi BandAfgelopen vrijdag schreven we nog over geruchten dat Xiaomi op 22 juli tijdens de presentatie van de Mi 4 een wearable zou lanceren, vandaag kunnen we schrijven dat dit ook echt gebeurd is. Het grootste verschil met de geruchten is de prijs: diverse bronnen meldden een prijs van $32, de werkelijke aangekondige prijs is slechts $13.

Sport

Meldden we in het artikel met de geruchten dat de focus van de Mi Band —zoals het apparaatje gaat heten— sport zou zijn, tijdens de presentatie werd daar maar weinig aandacht aan besteedt.

Batterij

Veel trotser was CEO Lei Jun op de batterijduur van de Mi Band. Lei Jun meldde zelf veel wearables van concurrenten geprobeerd te hebben, maar de batterijduur was altijd teleurstellend. De Mi Band daarentegen heeft een batterijduur van 30 dagen.

Xiaomi Mi Band

Ontgrendelen

Met de Mi Band is het ook mogelijk om het scherm van je Xiaomi telefoon te ontgrendelen. Met een tik op de Mi Band unlockt het scherm en kun je je telefoon meteen gebruiken, zonder dat om een wachtwoord of toegangscode gevraagd wordt.

Het omtgrendelen van een telefoon is een voorbereiding op taken die de Mi Band volgens Xiaomi in de toekomst gaat vervullen. Het idee is dat de ami Bamd je persoonlijke ID wordt, waarmee je thuis de deuren van het slot kunt halen of op je werk de slagboom van de parkeergarage mee kunt openen.

Meer features

Naast het bijhouden van je (sport) activiteiten, een lange batterijduur en het ontgrendelen van je telefoon is de Mi Bamd waterdicht volgens de IP67 standaard. Ook kan de Mi Band je wakker maken en je slaap bijhouden.

Verkoop

Wanneer de Mi Band in de verkoop gaat is nog niet bekend. Verwacht kan worden dat de verkoop in China over ongeveer een maand begint. Xiaomi producten zijn nog niet in Nederland te koop. Wil je wel aan een Mi Band komen in Nederland, bekijk dan onze pagina Xiaomi producten kopen waarop we de beste mogelijkheden met elkaar vergelijken.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo