Xiaomi kondigt 24 februari een drone aan die een Mi Band kan volgen

Xiaomi Drone

Xiaomi Drone

Xiaomi gaat 24 februari een drone aankondigen die je Mi Band kan volgen, zo blijkt uit gelekte patenten. Op die dag lanceert het bedrijf ook de Xiaomi Mi 5. De drone gaat omgerekend €100 kosten.

Xiaomi Drone

Al enkele maanden doen geruchten de ronde dat Xiaomi bezig is met haar eigen drone, en deze week is er nieuwe informatie naar buiten gekomen. Vorige week lieten gelekte patenten zien dat Xiaomi een quad-copter heeft ontworpen die je kunt besturen met de Mi Band wearable. Uit de gelekte informatie van vandaag blijkt dat de quadcopter van het Chinese bedrijf je Xiaomi Mi Band ook automatisch kan volgen.

Drones worden steeds populairder, maar het is vervelend dat je ze continu moet besturen. Verschillende bedrijven zoals DJI Phantom lossen dat op met een speciale functie die het mogelijk maakt dat de drone je automatisch volgt, maar dat werkt lang niet altijd even goed. Vaak moet je alsnog de afstandsbediening en een smartphone in je handen dragen, wat betekent dat je net zo goed zelf kunt sturen. Wat we echt nodig hebben is een drone die automatisch je wearable die om je arm heen zit kan volgen, zoals dus de Mi Band.

Gelekte patenten

De gelekte patenten laten zien dat Xiaomi bezig is met een quad rotor UAV die je Mi Band kan volgen en tegelijkertijd jou kan filmen. Op de formulieren zijn afbeeldingen te zien van een drone die mensen volgt en filmt terwijl ze een berg beklimmen en fietsen. Je kunt volgens de patenten de drone commando’s geven door bewegingen te maken: door bijvoorbeeld je arm rondjes te laten draaien kun je de drone aangeven dat hij je van voren moet filmen in plaats van achter.

Drone patent

Dat soort functionaliteiten zorgen ervoor dat de quadcopter van Xiaomi waarschijnlijk erg handig is te gebruiken voor de doorsnee consument, iets wat bij lang niet elke drone het geval is. Verwacht echter niet een peperdure drone met de beste functies, want Xiaomi lijkt zich duidelijk te gaan richten op het goedkopere segment.

Prijs

De drone van Xiaomi zou eerst al in 2015 uit gaan komen, maar het ontwerp leek te veel op DJI’s Phantom drone (te zien op de afbeelding boven dit artikel). Volgens de geruchten zal Xiaomi de quadcopter op 24 februari samen met de Xiaomi Mi5 aan gaan kondigen, en gaat het product 699 Yuan (€100) kosten.

Bron

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo