Xiaomi komt met vernieuwde Mi Box 4 en 4C

Xiaomi heeft de Mi Box 4 en 4C officieel bekend gemaakt. Deze tx-boxen zullen de eerdere modellen opvolgen en bieden een aantal extra’s.

Mi Box 4 en 4C

De Mi Box 4 lijkt veel op zijn voorganger, die al in staat was om 4k content in 60 frames per seconden (fps) af te spelen. Hierbij ontbrak echter de ondersteuning voor onder andere HDR10. Dit wordt toegevoegd aan de Mi Box 4. Ook zien we dat er ondersteuning komt voor Dolby Digital Plus en DTS.

Onder de motorkap vinden we ook een aantal kleine wijzingen: de chip is onder andere sneller geworden. Aan opslag en RAM is er niets veranderd, dit is nog steeds respectievelijk 8 en 2GB. Dit betekent dat de Mi Box 4 net iets sneller zal werken dan zijn voorganger, maar of dit merkbaar is in de praktijk, moet nog blijken.

Mibox4 2

De Mi Box 4C wordt net iets onder de 4 gepositioneerd en heeft dan ook een aantal zaken die ontbreken. Denk hierbij onder andere aan Bluetooth en ondersteuning voor Dolby. Op het werkgeheugen van de 4C hebben ze ook bezuinigd om het verschil iets groter te maken, hierbij moet je het doen met 1GB.

De Mi Box 4 en 4C worden vanaf 1 februari 2018 in China verkocht. Op dit moment is het nog niet duidelijk of er ook internationale varianten gaan komen. Mocht je op zoek zijn naar een Mi Box, dan kunnen we deze aanraden!

Wat kun je ermee?

Met een Mi Box kun je – zodra deze is aangesloten op je tv – allerlei zaken doen zoals het streamen van content van je smartphone. Denk bijvoorbeeld aan het tonen van YouTube-video’s of andere content zoals Netflix. Daarnaast zijn er mogelijkheden om Android-games te spelen met de losse controller voor de Mi Box. Zo speel je dus relatief eenvoudig games op je tv.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo