Xiaomi komt met Leica look camera: Xiaoyi M1

Xiaoyi M1 camera

Xiaoyi M1 camera

Zoals we gewend zijn van Xiaomi is er weer een mooi ontworpen product voor een betaalbare prijs op komst. Het dochterbedrijf van Xiaomi, Xiaoyi lanceert binnenkort de Xiaoyi M1 camera. De M1 lijkt op een Leica camera, maar dan voor een erg schappelijke prijs.

Xiaoyi M1

Met een 20 megapixel sensor een een maximum van ISO 25.600 lichtgevoeligheid is het niet de meest geavanceerde camera. Met het tourchscreen op de achterkant zie je wat je fotografeert, en kun je door je foto’s heen bladeren. Een flitser ontbreekt. Maar aan de andere kant is het juist een geweldige camera om op een stijlvolle manier tot de wereld van de fotografie te treden. Met de M1 kunnen 50 megapixel foto’s gemaakt worden er is ook een video functie. Met een snelheid van 30 fps kunnen 4k filmpjes gemaakt worden. De 720 x 480 pixel touchscreen geeft het toestel een vertrouwde smartphone bediening. Xiaoyi heeft er gelukkig ook voor gezorgd dat het toestel verbinding kan maken via Bluetooth of WiFi. Op deze manier is het erg makkelijk om foto’s naar een laptop of smartphone te verzenden.

Twee versies

De camera zal beschikbaar zijn in twee versies. Het goedkoopste model zal een 12-40mm f/3.5-5.6 lens hebben en 226 euro kosten. De iets duurdere versie met een 42.5mm f/1.8 lens zal ongeveer 403 euro gaan kosten. Wie de camera wil kopen kan dit op 23 september via JD.com doen. Op het moment is er nog niks gezegd over een internationale release. Maar het zou ons niet verbazen als online webwinkels de Xiaoyi M1 binnenkort aan hun assortement zouden toevoegen.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo