Xiaomi komt met budgetversie Xiaomi Mi 8 en Xiaomi Mi 6X

Xiaomi Mi A2 gelanceerd

Steeds meer mensen kijken reikhalzend uit naar het launch event dat Xiaomi op 31 mei organiseert. We wisten al dat de Xiaomi Mi 8 en Mi Band 3 worden gelanceerd, samen met het nieuwe besturingssysteem MIUI 10. Nu blijken er ook twee budgettoestellen te worden gelanceerd. Het gaat om de Xiaomi Mi 8 SE en een budgetversie van de Xiaomi Mi A2/6X waar we de naam nog niet van kennen. Wordt uiteraard morgen vervolgd, maar de eerste kenmerken willen we je niet onthouden.

Xiaomi Mi 6X/A2 budgetversie

Hoewel de reguliere Xiaomi Mi 6X/A2 nog niet zo lang geleden gelanceerd is en zelfs nog niet overal geleverd wordt komt er toch al een budgetvariant aan. Het lijkt erop dat deze variant in eigenschappen niet veel af zal wijken van het bekende model. Analisten denken aan een lager geheugen (4 GB RAM met 32 GB opslag) en wellicht een andere kleur.

Xiaomi Mi 8 SE, budgetversie

De Xiaomi Mi 8 SE specs op een verpakking, gelekt op Weibo

Xiaomi Mi 8 budgetversie

Veel spraakmakender is de budgetversie van de Xiaomi Mi 8, de Xiaomi Mi 8 SE. Het gebeurt maar zelden dat er tegelijk met de lancering van een echt vlaggenschip direct een budgetvariant bij komt. Het vermoeden is dat dit toestel de oorspronkelijke Xiaomi Mi 7 is. De specificaties, zoals een 20 MP camera aan de voorzijde en AI-toepassingen voor de dual camera aan de achterzijde, doen in ieder geval weinig ‘budget’ aan. Ook een 6 GB RAM met 64, 128 of 265 GB ROM zie je niet vaak als budgetvariant.

Xiaomi Mi 8 SE primeur

Sterker nog, naar verluid brengt Xiaomi zelfs een heuse primeur door met dit toestel als eerste te kiezen voor de nieuwe Snapdragon 710 SoC processor. Door de gebruikte technieken levert de processor liefst 1.7 GHz en 35% betere weergave van foto’s.

Uiteraard houden we je op de hoogte!

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo