Xiaomi werkt aan betaalbare 5G-smartphone

Langzaam aan komen er steeds meer toestellen op de markt die geschikt zijn voor 5G-technologie. Een van de zaken die opvalt is dat de smartphones met 5G nog erg prijzig zijn. Als het aan Xiaomi ligt duurt dit niet lang meer.

Heeft Xiaomi al 5G smartphones?

Net als andere merken heeft Xiaomi inderdaad al een aantal toestellen die geschikt zijn voor het 5G netwerk. Zo is van de Xiaomi Mi Mix 3 inmiddels een 5g versie verschenen. Overigens is het op dit moment niet heel zinvol om in Nederland zo’n smartphone aan te schaffen.

Oclean Z1 slimme tandenborstel (TIP)
€ 36,52 € 50
Verlopen

We bespraken al eerder dat de eerste netwerken niet voor de zomer van 2020 verwacht kan worden. Het duurt zelfs minimaal tot 2025 voordat het hele land voorzien zal zijn van een dekkend netwerk op basis van 5G.

Xiaomi Mi Mix 3 achterkant en voorkant met uitschuifbare cameraslide., ook in 5G
De Xiaomi Mi Mix 3 is nu ook in 5G variant verkrijgbaar

Waarom is Xiaomi dan zo met 5G bezig?

In andere landen gaat de ontwikkeling sneller. Zo is Groot Brittanië al op weg met een dekkend 5G-netwerk en wordt ook Amerika langzaam aangesloten. Het thuisland China heeft volgens Xiaomi-topman Lei Jun na de zomer een representatief netwerk, dat onderhouden wordt door provider China Mobile.

Hoe speelt Xiaomi hierop in?

In een post op het Chinese Twitter, Weibo, bespreekt Redmi-topman Lu Weibing de plannen van China Mobile. Hij legt uit dat hij overeenkomsten ziet met de introductie van het 4G-netwerk. Ook toen waren de eerste types die geschikt waren erg duur. Tegenwoordig is er nagenoeg geen toestel meer dat geen 4G-netwerk heeft.

Xiaomi in Nederland kopen [NL garantie]
Xiaomi-producten koop je gewoon in Nederland met NL garantie natuurlijk.

Bekijk alle Xiaomi-deals, coupons en kortingen


Hij verwacht dan ook, mede doordat er nu veel meer gebruikers zijn, dat de prijs snel zal dalen. Ook geeft hij aan dat Xiaomi niet van plan is haar positie als prijsvechter met motto: “een premium smartphone voor een budgetprijs” voor 5G aan de kant te zetten. Hij verwacht dat Redmi volgend jaar een 5G-telefoon introduceert die rond de $ 250,- zal kosten. Hij geeft verder nog geen specificaties en zegt ook niet of deze smartphone internationaal gelanceerd zal worden. Het is voor nu alvast wel geruststellend om te zien dat Xiaomi haar strategie doorzet.

Bron: Weibo

Let op de plaats van verzending; bestellingen van buiten de EU kunnen additionele btw- of invoerkosten bevatten (meer info). Aanschaf kan soms gratis of goedkoper zijn in combinatie met een abonnement.

Niet te missen aanbieding/kortingscodes

Xiaomi Mi Band 4
€ 28,26 € 39
🔥Extra korting bij AliExpress🔥 [actueel]
Handige pagina met veel (persoonlijke) kortingscodes voor AliExpress.
Xiaomi Mi 9
De Xiaomi Mi 9 gewoon in Nederland (en op voorraad).
Xiaomi in Nederland kopen [NL garantie]
Xiaomi-producten koop je gewoon in Nederland met NL garantie natuurlijk.

Tags:

2 Opmerkingen
  1. Het valt me op dat jullie nooit aandacht besteden Xiaomi 4g routers/modems met Sim slot terwijl deze al een half jaar geleden werd aangekondigd, graag aandacht hiervoor en waar verkrijgbaar

    • Xiaomi brengt ZOVEEL verschillende producten uit dat we soms keuzes moeten maken. Helaas hebben we geen leger aan schrijvers om dit te kunnen doen. Ik heb hem op lijstje gezet, maar kan niets garanderen helaas:(

Laat een reactie achter

Enthousiast over Xiaomi?
Schrijf je dan in voor de gratis Xiaomi Weekly

Wij sturen je 1-3 week het laatste nieuws, de beste deals en exclusieve weggeefacties
Inschrijven
Nee, dankjewel
close-link

Welkom op MiFans.nl!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!