Xiaomi werkt aan betaalbare 5G-smartphone

Langzaam aan komen er steeds meer toestellen op de markt die geschikt zijn voor 5G-technologie. Een van de zaken die opvalt is dat de smartphones met 5G nog erg prijzig zijn. Als het aan Xiaomi ligt duurt dit niet lang meer.

Heeft Xiaomi al 5G smartphones?

Net als andere merken heeft Xiaomi inderdaad al een aantal toestellen die geschikt zijn voor het 5G netwerk. Zo is van de Xiaomi Mi Mix 3 inmiddels een 5g versie verschenen. Overigens is het op dit moment niet heel zinvol om in Nederland zo’n smartphone aan te schaffen.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.387 Xiaomi-fans gingen je voor!

We bespraken al eerder dat de eerste netwerken niet voor de zomer van 2020 verwacht kan worden. Het duurt zelfs minimaal tot 2025 voordat het hele land voorzien zal zijn van een dekkend netwerk op basis van 5G.

Xiaomi Mi Mix 3 achterkant en voorkant met uitschuifbare cameraslide., ook in 5G
De Xiaomi Mi Mix 3 is nu ook in 5G variant verkrijgbaar

Waarom is Xiaomi dan zo met 5G bezig?

In andere landen gaat de ontwikkeling sneller. Zo is Groot Brittaniƫ al op weg met een dekkend 5G-netwerk en wordt ook Amerika langzaam aangesloten. Het thuisland China heeft volgens Xiaomi-topman Lei Jun na de zomer een representatief netwerk, dat onderhouden wordt door provider China Mobile.

Hoe speelt Xiaomi hierop in?

In een post op het Chinese Twitter, Weibo, bespreekt Redmi-topman Lu Weibing de plannen van China Mobile. Hij legt uit dat hij overeenkomsten ziet met de introductie van het 4G-netwerk. Ook toen waren de eerste types die geschikt waren erg duur. Tegenwoordig is er nagenoeg geen toestel meer dat geen 4G-netwerk heeft.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Hij verwacht dan ook, mede doordat er nu veel meer gebruikers zijn, dat de prijs snel zal dalen. Ook geeft hij aan dat Xiaomi niet van plan is haar positie als prijsvechter met motto: “een premium smartphone voor een budgetprijs” voor 5G aan de kant te zetten. Hij verwacht dat Redmi volgend jaar een 5G-telefoon introduceert die rond de $ 250,- zal kosten. Hij geeft verder nog geen specificaties en zegt ook niet of deze smartphone internationaal gelanceerd zal worden. Het is voor nu alvast wel geruststellend om te zien dat Xiaomi haar strategie doorzet.

Bron: Weibo

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo