Xiaomi komt binnenkort met eigen processor

Aankondiging Xiaomi Pinecone processor

Aankondiging Xiaomi Pinecone processorSteeds vaker kiezen smartphone makers ervoor om behalve handsets, ook de ontwikkeling van chipsets in eigen handen te nemen. Na onder andere Samsung, Apple en Huawei zou volgens de Wall Street Journal ook Xiaomi bezig zijn met een processor. De Xiaomi processor komt onder de codenaam ‘Pinecone’ en zal volgens de berichten binnen een maand verschijnen. Tot nu toe maakte het bedrijf voornamelijk gebruik van de chipsets van Qualcomm en MediaTek.

Veranderingen nodig bij Xiaomi

Hoewel het nieuws uit het niets lijkt te komen, schijnt Xiaomi al langere tijd met het idee te spelen. In 2014 zou Xiaomi namelijk al een overname hebben gedaan, waarbij de nodige technologieën van  Leadcore Technology werden verkregen. Waarom Xiaomi nu pas komt met een eigen chipset, zou kunnen komen door de laatste ontwikkelingen. Waar het bedrijf altijd in de Top 2 te vinden was op de Chinese markt, is het nu gezakt naar de vijfde plaats na onder andere OPPO en Huawei. Ook het recente vertrek van topman Hugo Barra is het bedrijf niet in de koude kleren gaan zitten.

Verovering Indiase markt moeizaam met MediaTek

Om het bedrijf weer naar de top te brengen, probeert Xiaomi nu ook de Indiase markt te veroveren. In India lijkt men minder geld uit te geven aan handsets. De best verkochte smartphone is daar de Xiaomi Redmi Note 3 met een MediaTek processor. MediaTek processoren zijn over het algemeen iets goedkoper dan die van Qualcomm en zouden perfect zijn voor de Indiase Markt. Helaas zit Xiaomi momenteel verwikkeld in geschillen omtrent patentschendingen en kunnen geen telefoons met MediaTek chipsets in India verkocht worden.

Eigen chipset kan het tij keren

Het maken van een eigen chipset zou alles kunnen veranderen voor Xiaomi. Hiermee is de kans op patentschendingen minder groot en heeft het bedrijf het heft in eigen handen. Op het moment zien we bijvoorbeeld dat alle high end smartphone makers moeten wacht op de Snapdragon 835, to na de lancering van de Samsung Galaxy S8 toestellen. Met een eigen chipset wordt een bedrijf veel meer onafhankelijk en kan het minder makkelijk gemanipuleerd worden door derden.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo