Xiaomi komt met KN95 mondkapje dat ervoor zorgt dat brillenglazen niet beslaan

Xiaomi brengt veel verschillende producten op de markt en in deze tijd is het dan ook niet gek dat ze nieuwe mondkapjes uitbrengen. Deze Xiaomi Mi KN95 heeft een handige functie voor brildragers.

Xiaomi mondkapje

Dit is niet het eerste mondkapje dat uitgebracht wordt door Xiaomi, maar heeft wel een interessante extra functie. Laten we echter eerst kijken naar de ‘specificaties’ van dit mondkapje.

De KN95 zou volgens Xiaomi 95% van de bacteriën buiten kunnen houden. Hierbij staat KN95 voor het beschermingsniveau in China, hetgeen gelijk staat in FFP2 in Nederland en het Amerikaanse N95.

Er zijn vier filterlagen in dit mondkapje, die de bacteriën buiten moeten houden. Hou er altijd rekening mee dat mondkapjes nooit 100% veilig zijn: dat is dan ook niet de reden dat je ze zou moeten kopen.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.387 Xiaomi-fans gingen je voor!

Handig voor brildragers

Naast de bescherming die mondkapje biedt, is er nog een bijzonder handige functie. Nu ben ik zelf ook brildrager en komt het meer dan regelmatig voor dat mijn brillenglazen beslaan als ik een mondkapje draag. Dat is vooral erg vervelend, je ziet even een stuk minder (of niets).

Er zijn steeds meer oplossingen hiervoor op de markt, maar Xiaomi heeft er iets op bedacht. De reden dat een bril beslaat, is dat de lucht naar boven uit het mondkapje stroomt. Door de speciale manier waarop de KN95 van Xiaomi gemaakt is, gaat deze juist naar voren.

Dat wil dus zeggen dat de lucht niet meer op de bril terecht komt en deze dus niet zal beslaan. Alhoewel we het nog niet in de praktijk hebben kunnen testen klinkt dat natuurlijk wel meer dan logisch.

Xiaomimondkapjebrildrager

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Xiaomi Mi KN95 kopen

Helaas is het KN95 van Xiaomi nog niet beschikbaar in Nederland. Deze wordt vooralsnog alleen in India verkocht en of deze voor de globale markt beschikbaar wordt gemaakt, is niet bekend.

De omgerekende prijs is ongeveer € 2,90 voor één enkel mondkapje. Zoals eerder aangegeven: Xiaomi heeft meerdere mondkapjes op de markt, zoals bijvoorbeeld deze hieronder.

Alternatief mondkapje van Xiaomi

Via: store.mi.com

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo