Xiaomi introduceert de Jesis J1 muis met vingerafdrukscanner

Als een van de grootste producenten van domotica en wearables is het maken van ‘gewone’ accessoires niet spannend meer voor Xiaomi. Er is altijd wel een bijzondere toepassing te verwachten. De introductie van de nieuwe Xiaomi Jesis J1 muis is hierop geen uitzondering. Zeker de biometrische vingerafdruk-identificatie is een mooi staaltje techniek.

Wat kenmerkt de Xiaomi Jesis J1 muis?

Het uiterlijk van de muis is redelijk traditioneel en door de draad op het eerste gezicht zelfs wat achterhaald te noemen. De muis is vervaardigd van ABS (een ‘harde’) kunststof en het wiel is van metaal. De rechter- en linker muisknop zijn aan de bovenkant van de muis ge├»ntegreerd en gegarandeerd voor 5 miljoen kliks.

De beweging van de muis wordt met 1600 DPI zeer nauwkeurig geregistreerd. Daarmee kan je de muis zonder muismat direct gebruiken op een bureau of op stoffen (of lederen) meubels. Qua kleurstelling is de keuze beperkt tot zwart, wit of zilverkleurig. De draad is 1,8 meter waardoor je toch enige bewegingsvrijheid hebt.

Verder valt op dat de muis zeer ergonomisch is vorm gegeven. De vorm sluit nauw aan op de natuurlijke curve die jouw hand maakt en zorgt ervoor dat jouw arm ondersteund wordt en een muisarm voorkomen wordt. De grootste vinding zit echter voorop. Samen met Microsoft ontwikkelde Xiaomi namelijk een vingerafdruksensor op de muis.

Xiaomi Jesis J1 biometrische muis

De Xiaomi Jesis J1 muis in grijs en wit met onderkant, bovenzijde (met vingerafdruksensor in het midden) en ergonomisch design.

Wat maakt de Xiaomi Jesis J1 muis zo speciaal?

De vingerafdruksensor maakt de muis echt speciaal. Door deze sensor wordt het gebruik van wachtwoorden overbodig. Zo kun je met jouw vingerafdruk en deze muis al inloggen op jouw Microsoft-accounts en heel veel toepassingen die je via Internet Explorer, Edge en Chrome gebruikt. Naast de ergernis van het onthouden van wachtwoorden kun je zo ook veel tijd besparen. Volgens technici scheelt dit in 20 jaar tijd zo’n 300.000 seconden, ofwel 5.000 uur. Met een verkoopprijs onder de 50 euro lijken die uren wel snel verdiend.

Onze tip: koop er, als je een desktop en mobiele apparaten gebruikt, direct twee. Op die manier kun je zowel thuis als onderweg zonder veel wachtwoorden aan de slag!

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo