Xiaomi introduceert MIUI 8 en Xiaomi Mi Max

Xiaomi introduceert MIUI 8 en Xiaomi Mi Max

Xiaomi introduceert MIUI 8 en Xiaomi Mi Max

Xiaomi heeft vandaag op een persconferentie de Xiaomi Mi Max en MIUI 8 gelanceerd. De Mi Max heeft een enorm 6,44 inch scherm, snelle processor en gigantische batterij. Mi Max is te koop vanaf 17 mei. MIUI 8 bevat veel nieuwe features en veel apps hebben een nieuw ontwerp gekregen.

Xiaomi Mi Max

Xiaomi Mi Max is Xiaomi’s eerste echte phablet. Het apparaat heeft een 6,44 inch full HD scherm en haalt zijn rekenkracht uit een Snapdragon 650/652 processor en een Adreno 510 GPU. De processor is afhankelijk van het model dat je kiest. Verder kun je kiezen uit 3 of 4gb werkgeheugen en 32, 64 of 128gb opslagcapciteit. De opslagcapaciteit is uit te breiden met een micro-SD kaart.

Naast het scherm is ook de batterij opvallend groot. Xiaomi Mi Max heeft een 4850mAh batterij. Volgens Xiaomi is dit 76% groter dan de batterij van de iPhone 6s Plus. De batterij zou ervoor moeten zorgen dat de telefoon 24 uur lang gebruikt kan worden voor de batterij leeg is.

Op het gebied van camera’s beschikt de Xiaomi Mi Max over een 16 megapixel camera aan de achterkant en een 5 megapixel camera aan de voorkant.

Aan de achterkant van de telefoon is een vingerscanner te vinden, zoals we dat gewend zijn van de Xiaomi Redmi Note 3. De Xiaomi Mi Max zal verkrijgbaar zijn vanaf 17 mei in China in drie kleuren: goud, grijs en zilver.

 

MIUI 8

MIUI, het besturingssysteem van Xiaomi gebaseerd op Android onderging een update. Xiaomi vat de updates in een woord samen: kleur. Dat komt vooral door het opnieuw ontwerpen van vele onderdelen. Zo zijn alle meegeleverde apps opnieuw ontworpen.

Daarnaast zijn een hoop nieuwe features toegevoegd. Zo kun je nu foto’s en video’s zonder speciale app bewerken. Niet alleen qua kleuren of bijsnijden, je kunt ook op foto’s tekenen en schrijven. Met de nieuwe long screenshot modus kun je een screenshot maken van een hele website en niet van alleen het stuk dat je beeldscherm toont. Ook is er ondersteuning voor multi-window, waarmee je meerdere apps tegelijkertijd kunt gebruiken.

MIUI 8 is een maand na de introductie van de Xiaomi Mi Max beschikbaar, op 17 juni. Alle Redmi (Note) toestellen zijn geschikt voor MIUI 8, evenals de volgende Xiaomi toestellen: 2/2S/3/4/4C/5/Max/Note.

 

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo