Xiaomi introduceert Mi Band 2 met OLED scherm, gaat €20 kosten

Xiaomi introduceert Mi Band 2 met OLED scherm, gaat €20 kosten

Xiaomi introduceert Mi Band 2 met OLED scherm, gaat €20 kosten

Xiaomi heeft vandaag, iets eerder dan verwacht, de nieuwe Xiaomi Mi Band 2 gelanceerd. De belangrijkste veranderingen met een oogopslag te zien. Er is namelijk een scherm toegevoegd. Hierop zie je onder andere het aantal stappen dat je gezet hebt en de tijd. Daarnaast zijn er ook onder de motorkap een hoop dingen verbeterd. De Xiaomi Mi Band 2 gaat €20 kosten.

Xiaomi Mi Band 2 scherm

De belangrijkste toevoeging van de Xiaomi Mi Band 2 is natuurlijk het scherm. Xiaomi heeft gekozen voor een OLED scherm. Het scherm heeft een speciale coating waardoor krassen en vingerafdrukken minder opvallen. Het scherm toont de tijd, aantal gezette stappen en hartslag. Onder het scherm is een knop te vinden, waarmee je het scherm bedient. Deze knop is gemaakt van aluminium en is slechts 0,05 millimeter dik.

Sensoren

Een ADI accelerometer houdt de gezette stappen bij. Aan de hand van het aantal bewegingen die je maakt in je slaap wordt ook de kwaliteit van je slaap met deze sensor gemeten. Een optische hartslagmeter houdt je hartslag in de gaten. Het algoritme waarmee de band bepaalt wat een stap is en wat niet is volgens Xiaomi ook verbeterd. Hierdoor zijn de statistieken nog nauwkeuriger.

Snellere verbinding met telefoon

Xiaomi heeft voor de Xiaomi Mi Band 2 ook gekozen voor een tweede generatie Bleutooth 4.0 chip. Naast een stabielere verbinding met je telefoon zorgt dit voor een snellere verbinding.

20 dagen batterij

Xiaomi’s wearables stonden altijd bekend om de lange batterijduur. De nieuwe Mi Band is op die regel gelukkig geen uitzondering. De band kan namelijk 20 dagen achter elkaar gebruikt worden voor hij opgeladen moet worden.

€20 in China

Xiaomi Mi Band 2 zal als eerste in China verkocht gaan worden. Hier zal de wearable 149 RMB gaan kosten, omgerekend €20. Via onderstaande internationale webshops kunnen ook Europeanen de Xiaomi Mi Band 2 bestellen.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo