Xiaomi breidt uit in Nederland en sluit contracten met deze retailers

Xiaomi Nederland

We wisten al dat Xiaomi haar best doet om meer toegang te krijgen tot de Nederlandse markt. Zo zagen we al eerder toestellen bij de Mediamarkt en Mobiel.nl en werd er zelfs een heus partnerschap met het moederbedrijf achter Kruidvat aangekondigd. Nu meldt de Nederlandse vlogger Martijn Wester dat hij contact met Xiaomi heeft gehad en dat zij bevestigden dat zij een ‘zachte lancering’ in de Nederlandse markt hebben voorbereid en daarbij afspraken hebben gemaakt met Belsimpel.nl en Coolblue.

Xiaomi met Kruidvat en Media Markt?

Eerder meldden we dat Xiaomi verkocht werd bij de Mediamarkt en dat er een distributiedeal met Kruidvat was gesloten. Na een eerste introductie leek de telefoon weer uit het assortiment van de Mediamarkt te zijn gehaald, maar op moment van schrijven zijn er 4 modellen te koop.

Toen de deal met Kruidvat bekend werd, kondigde zij aan dat zij vanaf 1 juni een verkoopstrategie zouden presenteren. Daarna bleef het stil. Wij hebben contact opgenomen om de status na te vragen maar kregen een algemeen, afhoudend antwoord.

https://youtu.be/S1NppX9LNq4

Xiaomi werkt samen met Belsimpel en Coolblue

Het was blijkbaar tijd voor Xiaomi om extra partners te zoeken. In bovenstaand filmpje bevestigt Youtuber Martijn Wester dat Xiaomi een zachte introductie in de Nederlandse markt plant door met deze twee partijen samen te gaan werken.

Belsimpel heeft inderdaad de eerste toestellen online staan. Coolblue.nl heeft ook de eerste producten live staan waaronder smartphones, fitnesstrackers en camera’s.

Zachte introductie Nederlandse markt

Zoals aangegeven plant Xiaomi een zachte introductie. Voorlopig dus nog geen spannende launch-event, Mi-store of introductie van allerlei ‘slimme’ robotica.

Waar koop jij Xiaomi?

Naast de toestellen blijft het aanbod in de winkels dus (nog) beperkt. Uiteraard blijven we je daarover, net als over de smartphones, via onze site op de hoogte houden. Twijfel jij waar jij jouw toestel moet kopen? Lees dan dit artikel dat we erover publiceerden en je ziet direct welke optie bij jou past.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo