Xiaomi heeft nieuwe vice president na vertrek Barra

NIeuwe Xiaomi vice president Jain

NIeuwe Xiaomi vice president JainHet kwam voor velen als een schok toen Barra vorige maand zijn vertrek aankondigde als Xiaomi vice president. Tijdens zijn carrière bij het bedrijf heeft hij Xiaomi tot nieuwe hoogten getild en verschillende markten buiten China veroverd. De vraag op iedereens lippen was dan ook, wie een waardige opvolger zou kunnen zijn. Deze vraag is nu beantwoord. Xiaomi heeft Manu Kumar Jain, tot nu toe Xiaomi  country manager in India, gekozen als nieuwe global vice president. Via verschillende social media platformen werd het nieuws officieel bekend gemaakt.

Van manager naar vice president

Jain is geen nieuwe naam in de Xiaomi familie. Sinds het betreden van de Indiase markt in 2014 is hij erbij geweest. Waar Jain voorheen alleen verantwoordelijk was voor de zaken in India, krijgt hij nu een stuk meer verantwoordelijkheden. In india zelf heeft Jain een andere titel gekregen. De voormalig country manager is daar nu managing director.

Xiaomi opnieuw op weg naar de top

Met de komst van Jain lijkt Xiaomi weer op het goede pad te zitten. Na het zakken uit de top 2 in China en het vertrek van Barra leek het bedrijf even in een penibele situatie te zitten. Maar Xiaomi heeft grootste plannen voor de Indiase markt en gezien Jain daar al goed mee bekend is, ziet het er voorlopig positief uit. De tijd zal uitwijzen of Jain de schoenen van Barra inderdaad kan vullen.

 

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo