Xiaomi weer grootste smartphone-verkoper in China

Xiaomi weer grootste smartphone-verkoper in China

Xiaomi weer grootste smartphone-verkoper in China

Vandaag hebben twee verschillende bedrijven de uitkomsten gepresenteerd van marktonderzoeken in het gebruik van smartphones in China. Daaruit blijkt dat Xiaomi weer de eerste plek overgenomen heeft, 15,8% van de verkopen zijn smartphones van Xiaomi. Na de Chinese smartphone-verkoper verkochten Huawei en Apple de meeste smartphones.

Xiaomi weer belangrijkste smartphone-verkoper

In het eerste kwartaal van 2015 verloor Xiaomi de koppositie aan Apple, maar dankzij de invoering van twee nieuwe smartphones is Xiaomi nu weer de leider in China. Vooral de Xiaomi Redmi 2 en Xiaomi Mi Note doen het erg goed in China. De Redmi 2 is een budget-telefoon voor de mensen die voor een lage prijs een goed toestel willen, en de Mi Note is geschikt voor hen die een krachtige smartphone zoeken met een groot scherm.

Huawei verkoopt net niet de meeste smartphones in China

Huawei is net niet de grootste smartphone-verkoper in China. Het bedrijf loopt slechts 0,2 procent-punt achter op de marktleider in China. Huawei boekt vooral succes dankzij de Honor-producten, die net als Xiaomi kwalitatief hoogstaand zijn maar voor een lage prijs verkocht worden.

Apple van eerste naar derde plek

Apple is van de eerste plek qua verkochte aantallen in China vorig kwartaal naar de derde plek dit kwartaal gegaan. Reden dat het bedrijf uit Californië vorig kwartaal verkocht was de introductie van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus, die door hun grote scherm erg populair zijn in China. Nu deze smartphones niet meer zo nieuw zijn zwakt de verkoop af en zakt het bedrijf naar de derde plek, hoewel toch nog 12,2% van de verkochte smartphones Apple smartphones zijn.

Vivo groeide 250%

Vivo, een redelijk onbekende smartphone-verkoper, neemt de vierde plek in beslag qua verkoopaantallen in China. Het bedrijf verkocht 8,1% van alle smartphones in China, en zag vergeleken met vorig jaar een groei van een indrukwekkende 250%.

Concurrentie ligt op de loer

Hoewel Xiaomi al een tijdje tot de grooste smartphone-verkopers in China behoort (afgelopen vier kwartalen nam het drie keer de nummer een positie in beslag) ligt de concurrentie op de loer. Apple heeft met de introductie van smartphones met een groter scherm een enorme groei gezien, en Huawei is een bedrijf dat kan bouwen op zijn reputatie, het bedrijf is al sinds 1987 actief en succesvol.

Via: TechCrunch

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo