Xiaomi groeit hard in West-Europa richting top 3 qua smartphones

Xiaomi logo featured banner

Dat Xiaomi ambitieuze groeiplannen heeft wisten we al, maar we hebben daar inmiddels ook cijfers van gezien. Dit maakten ze bekend op het 50ste World Economic Forum.

Xiaomi groeit

Xiaomi blijft doorgroeien en ze hebben meer inzicht gegeven in de globale plannen voor de komende jaren. Zo gaan ze nog meer focussen op de bestaande markten waarin het Chinese merk actief is.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.389 Xiaomi-fans gingen je voor!

Dat zijn onder andere India, Zuid-Oost Aziƫ, Latijns Amerika en West-Europa. Deze laatste, waar Nederland onder valt, werd apart genoemd vooral gekeken naar de groei van de smartphone-verkoop.

Zo is Xiaomi in de afgelopen periode op de vierde plaats terecht gekomen als het gaat om smartphone-verkopen. Zonder dat de concrete namen bekend gemaakt worden, gaan waarschijnlijk: Apple, Samsung en Huawei de fabrikant nog voor.

De groei die doorgemaakt werd is 90% en dat zijn natuurlijk serieuze percentages voor bedrijven van deze schaal.

Xiaomi Mi 9T MIfans

Andere producten

Er zijn echter nog meer producten die het erg goed doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de elektrische steps, zoals de Xiaomi M365 en M365 Pro.

Lees ook: Review Xiaomi M365: is deze populaire elektrische step wel echt zo goed?

Verder benoemde Xiaomi ook nog de wearables, die naar eigen zeggen op plaats twee staan in de West-Europese markt. Denk hierbij onder andere aan de immens populaire Xiaomi Mi Band 4.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Wereldwijd

Shou Zi Chew van Xiaomi liet weten dat het bedrijf globaal opereert. Vanaf Q3 2019 zijn ze actief in 90 landen wereldwijd en deze omzet, buiten China, is inmiddels al 49% van het totaal.

Ook met de lancering van 5G zijn er groeiverwachtingen voor Xiaomi. Zo zouden er in China meer dan 10 smartphones gelanceerd worden die geschikt zijn voor 5G.

Via: ITHome

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo