‘Xiaomi gaat voor intelligente fabriek die 10 miljoen smartphones per jaar kan maken’

Xiaomi is niet alleen bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten, ze moeten natuurlijk ook gemaakt worden. Dat doen ze in fabrieken, waarbij Xiaomi de intentie heeft een ‘intelligente’ fabriek te openen die 10 miljoen smartphones per jaar kan produceren.

Xiaomi-producten

Of het nu gaat om Xiaomi telefoons, smarthome, watches of andere producten: ze zullen ergens gefabriceerd moeten worden. Inmiddels heeft Xiaomi al de nodige ervaring in het maken van producten, maar ze gaan nog een flinke stap verder.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.384 Xiaomi-fans gingen je voor!

Er zijn natuurlijk veel factoren die invloed hebben op een productieproces. Hierbij kun je denken aan zaken als personeel, maar ook factoren van buitenaf. Tijdens een pandemie, zoals Corona bijvoorbeeld, kan het zijn dat de productie stilgelegd moet worden.

‘Intelligente fabriek zonder personeel’

Interessant aan de nieuwe fabriek is dat er bij het productieproces geen mensen aan te pas komen. Dat wil dus zeggen dat alles geautomatiseerd gedaan zal worden.

Dit nieuwe, slimme produceren is overigens niet nieuw voor Xiaomi: ze hebben al een productielijn die relatief slim omgaat met de beschikbare resources. Maar de ambitie is dus groter, Xiaomi wil een fabriek maken die 10 miljoen smartphones per jaar kan produceren zonder dat er een mens aan te pas komt.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Hier zijn veel redenen voor te bedenken, waarover CEO Lei Jun het volgende zegt:

With China facing a complicated international business environment, smart manufacturing is the way forward for enterprises. Through independent innovation, Xiaomi hopes to popularize industrial robots and reduce manufacturing costs to one-tenth of the present level

Lei Jun, CEO Xiaomi

Waar en wanneer dit gerealiseerd gaat worden is nog niet bekend, maar er zou al ruim 1 miljard dollar geïnvesteerd zijn in Research & Development (R&D) voor dergelijke slimme processen en technieken.

Daarnaast sprak de CEO ook nog uit dat hij over 3-5 jaar een leidende positie in de Europese markt wil hebben.

Via: ChinaDaily

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo