Xiaomi gaat haar eigen processor chips ontwikkelen

Ingang van een Xiaomi kantoor in Beijing

Ingang van een Xiaomi kantoor in Beijing Chips

Xiaomo gaat haar eigen processor chips ontwerpen en ontwikkelen, zo blijkt uit de informatie van een betrouwbare bron.

Chips

Volgens een betrouwbare anonieme bron is Xiaomi van plan om eigen smartphone processors te gaan ontwikkelen, die in de tweede helft van dit jaar gebruikt gaan worden in de goedkopere modellen van de Chinese startup.

Xiaomi is de grootste startup en China, en groeit zo snel dat het een geduchte concurrent voor bijvoorbeeld Apple en Samsung is geworden op het gebied van smartphones en tablets. Normaliter leveren Qualcomm en MediaTek de chips voor de smartphones van Xiaomi, maar de beslissing van het merk om zelf die chips te gaan ontwikkelen zal druk uitoefenen op de leveranciers.

Redmi Note

Voorlopig zijn de zelf ontworpen processor chips enkel bedoeld voor de goedkope RedMi Note serie, maar als het experiment bevalt is de kans groot dat Xiaomi ook voor haar andere smartphones zelf processor chips zal gaan ontwikkelen. Het Chinese bedrijf heeft 200 tot 300 mensen aangenomen die in onder andere Nanjing en Beijing aan de nieuwe chips gaan werken. De ontwikkeling van de chips zou al een flinke tijd aan de gang zijn.

Mediatek

De beslissing komt voort uit een initiatief van de Chinese overheid om Chinese bedrijven te stimuleren om zelf hun eigen chips te ontwikkelen, zodat China minder afhankelijk wordt van buitenlandse fabrikanten.

Mediatek leverde vorig jaar ongeveer 20 miljoen processor chips aan Xiaomi, maar toch maakt het Taiwanese bedrijf zich geen zorgen: ” Het zelf ontwerpen van chips kost meer dan het uitbesteden als de schaal van de verkoop niet groot genoeg is om de kosten van het onderzoek te compenseren. Dat moeten ze uiteindelijk toch uitbesteden aan professionele chip ontwikkelaars zoals wij.”

Xiaomi maakt zich klaar om de rest van de wereld te veroveren, wat gezien de snelle groei van het gigantische bedrijf een realistisch doel lijkt te zijn. Het ontwikkelen van eigen processors kan daarin voor een sterke en onafhankelijke positie zorgen.

Bron: Reuters

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo