Xiaomi gaat een mobiele portemonnee met rente lanceren

Xiaomi verkoopt 34,7 smartphones in eerste half jaar 2015

Xiaomi gaat een mobiele portemonnee met rente maken

Op een evenement, georganiseerd door de Chinese technologiegigant Tencent en website Re/code, heeft Xiaomi executive Bin Lin aangekondigd dat Xiaomi binnenkort een mobiele portemonnee gaat lanceren, die ook rente uitbetaalt. Dit is een variant op het mobiel betalen die we nog niet eerder gezien hebben.

Mobiele portemonnee

Afgelopen jaar lanceerden zowel Apple als Samsung een eigen mobiele portemonnee. Apple Pay en Samsung Pay maken het mogelijk om via een beveiligde NFC chip te betalen in winkels. Omdat veel kassa’s al over NFC beschikken, kan op veel plekken al met de services betaald worden. De insteek van rente betalen is echter uniek.\

3.058% rente ontvangen

De gebruikelijke mobiele betalingsdiensten van zowel het Amerikaanse als Koreaanse bedrijf zijn namelijk gericht op betalen. Het feit dat gebruikers rente gaat ontvangen zegt iets over de ambities: de mobiele portemonnee zou ook als spaarrekening gebruikt kunnen worden. Dat is niet eens zo heel gek, nu de rente’s in Europa historisch laag zijn, ongeveer 1%. De mobiele portemonnee van Xiaomi zou 3.058% rente uitkeren.

Beta

De mobiele portemonnee gaat de komende weken als beta product uitgerold worden, waarvoor Chinese Xiaomi gebruikers zich kunnen aanmelden op basis van de activiteit op het MIUI forum.

Niet voor betalingen in winkels

Bin Lin vertelde dat de mobiele portemonnee in eerste instantie niet te gebruiken is om te betalen in winkels. Volgens Bin Lin zijn Amerikanen en Europeanen dit wel gewend, maar in China is dit geen vertrouwd beeld. Daarom kan de mobiele portemonnee voorlopig allen gebruikt worden voor online betalingen, en zullen waarschijnlijk diensten zoals afrekenen met vrienden in Xiaomi’s MIUI software ingebouwd worden.

Xiaomi Mi Note wordt eerste doorbreker in Amerika

Het publiek in de zaal mocht ook een aantal vragen stellen. Een daarvan was wanneer Xiaomi zal beginnen met de verkoop van smartphones in Amerika. Bin Lin gaf hierop geen antwoord, maar zei dat hij binnen drie tot vijf jaar toch wel verwacht een kaskraker te worden in Amerika. Op de vraag welk toestel die eerste kaskraker dan zou worden haalde hij zijn sinds kort geïntroduceerde Xiaomi Mi Note uit zijn broekzak, en zei: “this one.”

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo