‘Xiaomi gaat dit jaar smartphone met 150 megapixel-camera maken’

Xiaomi staat graag vooraan, net als vele andere fabrikanten. Het Chinese merkt bracht al eerder als eerste een 108 megapixel-camera in een smartphone op de markt, maar wil nu nog een stapje verder gaan.

Xiaomi first

Het blijft een race tegen de klok, maar vooral tegen andere fabrikanten, om als eerste een bepaalde specificatie toe te voegen aan een smartphone. Xiaomi is één van die fabrikanten die dit graag doet, net zoals ze deden bij de Xiaomi Mi Note 10 met de 108 megapixel-camera.

Bekijk nu
NIEUW: Nederlandse Xiaomi Mifans-community

De Nederlandse Mifans.nl-community is officieel gelanceerd. Een community van Xiaomi-enthousiastelingen met antwoorden op vragen, tips, guides en nog veel meer!

Nu zijn meer megapixel niet per se beter, maar het is natuurlijk wel een bijzonder interessante kreet om in je marketing mee te nemen.

XiaomiMiNote10 3
Xiaomi Mi Note 10

150 megapixel

De nieuwe camera-sensor die gebruikt gaat worden, heeft 150 megapixel aan boord. Nu wil dit niet zeggen dat er per se betere foto’s genomen worden, ook de software is daar voor een groot deel debet aan, maar de sensor is in ieder geval volledig uitontwikkeld door de fabrikant.

Lees ook: Review Xiaomi Mi Note 10

Met deze nieuwe 150 megapixel-sensor wil Xiaomi de eerste zijn die een dergelijke camera op de markt brengt. Er zouden meer gegadigden zijn om de sensor te gaan gebruiken, zoals Oppo en Vivo, maar de plannen van deze eveneens Aziatische merken zouden in 2021 werkelijkheid gaan worden.2020

Xiaomi heeft dus de ambitie uitgesproken deze 150 megapixel-camera in 2020 nog op de markt te brengen. Althans, als de berichten van Ice Universe mogen geloven, die hier een (inmiddels verwijderde) post op Weibo over maakte.

Hoe dan ook, we gaan ook in 2020 nog veel zien van Xiaomi: wij zijn benieuwd!


Volg MiFansNL op Facebook


Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL

Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue

Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

0 0 stem
Beoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle comments

Interesse in Xiaomi?

Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief met deals, nieuws, reviews en meer!

Nee, geen Xiaomi voor mij