‘Xiaomi gaat dit jaar smartphone met 150 megapixel-camera maken’

Xiaomi staat graag vooraan, net als vele andere fabrikanten. Het Chinese merkt bracht al eerder als eerste een 108 megapixel-camera in een smartphone op de markt, maar wil nu nog een stapje verder gaan.

Xiaomi first

Het blijft een race tegen de klok, maar vooral tegen andere fabrikanten, om als eerste een bepaalde specificatie toe te voegen aan een smartphone. Xiaomi is één van die fabrikanten die dit graag doet, net zoals ze deden bij de Xiaomi Mi Note 10 met de 108 megapixel-camera.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.389 Xiaomi-fans gingen je voor!

Nu zijn meer megapixel niet per se beter, maar het is natuurlijk wel een bijzonder interessante kreet om in je marketing mee te nemen.

XiaomiMiNote10 3
Xiaomi Mi Note 10

150 megapixel

De nieuwe camera-sensor die gebruikt gaat worden, heeft 150 megapixel aan boord. Nu wil dit niet zeggen dat er per se betere foto’s genomen worden, ook de software is daar voor een groot deel debet aan, maar de sensor is in ieder geval volledig uitontwikkeld door de fabrikant.

Lees ook: Review Xiaomi Mi Note 10

Met deze nieuwe 150 megapixel-sensor wil Xiaomi de eerste zijn die een dergelijke camera op de markt brengt. Er zouden meer gegadigden zijn om de sensor te gaan gebruiken, zoals Oppo en Vivo, maar de plannen van deze eveneens Aziatische merken zouden in 2021 werkelijkheid gaan worden.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

2020

Xiaomi heeft dus de ambitie uitgesproken deze 150 megapixel-camera in 2020 nog op de markt te brengen. Althans, als de berichten van Ice Universe mogen geloven, die hier een (inmiddels verwijderde) post op Weibo over maakte.

Hoe dan ook, we gaan ook in 2020 nog veel zien van Xiaomi: wij zijn benieuwd!

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo