Xiaomi en Segway tonen Ninebot Mini Hoverboard

Xiaomi Ninebot Mini Hoverboard

Xiaomi Ninebot Mini Hoverboard

Naast de Xiaomi Mi TV 3 heeft Xiaomi vandaag ook een elektrisch hoverboard gelanceerd. Het apparaat is gemaakt in samenwerking met Segway. Het hoverboard kan een maximale snelheid van 16 kilometer per uur halen, en kan 22 kilometer rijden voor je hem moet opladen. Sturen doe je met je benen.

Ninebot Mini hoverboard

Het elektrisch haverboard luistert naar de naam Ninebot Mini, en is een samenwerking tussen Xiaomi en Segway. Een van de bedrijven waarin Xiaomi geïnvesteerd heeft heeft Segway en al haar technologieën overgenomen, vandaar de samenwerking.

Sturen met je benen

Een Segway heeft een stuur, maar het Ninebot Mini hoverboard heeft dat niet. In plaats daarvan stuur je met je benen, door te lenen tegen een handvat dat je tussen je benen klemt. Als je niet rijdt kun je de Ninebot Mini ook aan dat handvat oppakken. De Ninebot Mini is een stuk kleiner dan een Segway en kan zonder dat je hem uit elkaar hoeft te halen in een kofferbak. Het apparaat weegt 12 kilogram.

16 kilometer per uur, 22 kilometer bereik

Het Ninebot Mini hoverboard kan maximaal 16 kilometer per uur behalen. Met een volledig opgeladen batterij kun je 22 kilometer rijden. Het apparaat kan ook een berg oprijden, Xiaomi meldt dat de Ninebot Mini zijn hand niet omdraait voor een helling van 15 graden.

Besturen met smartphone

Naast het besturen met je benen, kun je de Ninebot Mini ook besturen via een app op je smartphone. Daarnaast kun je via deze app updates installeren, en instellingen aanpassen zoals de maximale snelheid die je wilt rijden.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo