Xiaomi en naamgeving van smartphones: verwarring alom

Xiaomi brengt jaarlijks veel nieuwe producten uit en moet overal natuurlijk een goede naam voor bedenken. Voor smartphones is de naamgeving nogal eens verwarrend, erg verwarrend.

Xiaomi-smartphones en series

Xiaomi brengt onder meerdere namen smartphones uit, qua hoofdmerken zijn dit onder andere: Xiaomi, Poco, Redmi en Blackshark. Tot zover nog niets vreemds, er zijn meerdere fabrikanten die hier onderscheid.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.389 Xiaomi-fans gingen je voor!

Onder deze merken zitten weer een aantal series, zoals bijvoorbeeld Mi, Mi Mix, Mi Max, Note, A, Mi T en nog een aantal. Dit begint het al iets gecompliceerder te maken, omdat deze naamgeving ook afhankelijk kan zijn van de regio waar ze uitgegeven worden.

Vervolgens is er vaak nog een achtervoegsel bij deze toestellen, die het model in een bepaalde serie aangeeft. Denk hierbij aan Pro, Lite, S enzovoort. Op deze manier worden de toestellen nog verder gedefineerd.

PocoX3 1
Poco X3

Verwarring alom

Vaak is echter de consistentie in de naamgeving ver te zoeken en zien een pro-versie van een bepaalde serie, die mindere specs heeft dan de reguliere versie. Er worden ook toestellen met compleet andere namen, die hetzelfde blijken te zijn uitgegeven.

Hoe dan ook, verwarring alom als het gaat om toestelnamen. Nu hebben we het in Nederland nog ‘vrij gemakkelijk’. De toestellen die hier officieel verkrijgbaar zijn, zijn nog vrij beperkt waardoor het nog enigszins behapbaar is. Maar als we wereldwijd kijken is er nog wel wat verbetering te behalen in de naamgeving van Xiaomi-smartphones.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Naamgeving Xiaomi geanalyseerd

In onderstaande video wordt het probleem aan de kaak gesteld en ik moet eerlijk bekennen: aan het einde van de video was ik nog meer in de war…

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo