Xiaomi en Li-Ning werken aan sportschoenen met chip

Xiaomi en Li-Ning werken aan sportschoenen met chip

Xiaomi en Li-Ning werken aan sportschoenen met chip

Volgens Reuters, een belangrijke en betrouwbare zakelijk nieuwsbron, werkt Xiaomi samen met Li-Ning aan een paar schoenen met een ingebouwde chip. De chip zal dezelfde mogelijkheden krijgen als de Xiaomi Mi Band, Xiaomi’s huidige fitness wearable. Wanneer de schoenen in de verkoop gaan en voor welke prijs is nog onbekend.

Li-Ning

Li-Ning is een grote speler op het gebied van sport in China. Het bedrijf maakt niet alleen sportschoenen, maar ook sportkleding zoals shorts, jacks en shirts. Het bedrijf werkte tot op heden nog niet met elektronica. Li-Ning kampt al een tijdje met terugvallende verkoop. Dat komt, meldt het bedrijf zelf, door het voorbijgaan van de sporthype ten tijden van de Olympische Spelen in China in 2008. Een samenwerking met Xiaomi komt het bedrijf dus goed uit.

Vergelijkbaar met Nike + iPod

Het idee voor de sportschoenen met chip is vergelijkbaar met de samenwerking van Nike en Apple die Nike + iPod opleverde. In alle Nike schoenen werd een klein stuk uit de zool gesneden, waarin een kleine chip kon worden geplaatst. Die communiceerde via bluetooth met een iPod of iPod, en deelde zo informatie over loopafstand, stappen en snelheid. Na een rondje wandelen of hardlopen kan de informatie gesynchroniseerd worden via een iPod of iPhone en online gepubliceerd worden.

Sportschoenen met chip

De technologie voor de sportschoenen wordt door Xiaomi en Li-Ning ontwikkelt, in samenwerking met Huami Technology. Huami Technology werkte ook mee aan de Xiaomi Mi Band.

Lage prijs

Li-Ning en Xiaomi hebben nog een prijs bekent gemaakt voor de sportschoenen, maar Li-Ning heeft al wel bevestigd dat de schoenen betaalbaar zullen zijn, net als de andere producten van zowel Xiaomi als Li-Ning.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo