Xiaomi en IKEA gaan samenwerken op gebied van smarthome en AI

Xiaomi en Ikea werken samen op het gebied van IoT en AI

Xiaomi-topman Lei Jun kondigde tijdens de AIOT Developer Conference aan dat Xiaomi en IKEA een vergaande samenwerking aangaan. Geen zorgen, je hoeft jouw volgende Xiaomi-telefoon niet zelf in elkaar te knutselen. De samenwerking vindt vooral plaats op het gebied van Internet of Things (IoT) en kunstmatige intelligentie (AI) in combinatie met toepassingen in het interieur. Hoe de samenwerking er precies uitziet is nog even de vraag, er zijn nog geen details bekend gemaakt.

Ikea werkt aan slimme producten

Ikea is al langer bezig om met IoT slimme meubelen te maken. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan slimme verlichting, die aangaat wanneer jij wilt. Ook werkt Ikea aan allerlei andere slimme toepassingen. In Nederland is hier overigens nog niet veel van te merken, men biedt alleen slimme sloten en slimme verlichting aan.

Xiaomi Mi Band 3, een echte gamechanger. Dit is de beste fitnesstracker!

De Xiaomi Mi Band 3, een van de meest verkochte ‘smart’ toepassingen van Xiaomi.

Xiaomi is een stuk verder met AI en IoT

Naast het ontwikkelen van mobiele telefoons heeft Xiaomi allerlei andere bedrijven in haar portfolio. Inmiddels blijkt dat zij in meer dan 200 bedrijven heeft ge├»nvesteerd die werken aan IoT- en AI-toepassingen. Zo werken zij in de telefoons al met AI-technologie die objecten herkent om scherpere foto’s te maken. Ook heeft Xiaomi een eigen spraakassistent ontwikkelt en zie je allerlei smart-toepassingen in, bijvoorbeeld Fitness-banden, Smart-watches en kinderhorloges. Ook een eigen tak met slimme verlichting en slimme (beveiligings)apparatuur is opgezet.

Wie de combinatie van allerlei elementen van het interieur combineert met de kennis van Xiaomi kan zonder veel moeite de mooiste slimme interieuroplossingen verzinnen. Aan de andere kant is de vraag of de twee grootmachten elkaar kunnen versterken en of de Aziatische en Scandinavische cultuur elkaar goed genoeg verdragen om een succes te maken van deze samenwerking.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo