Dit zijn de 5 nieuwe functies van Xiaomi Cloud

Xiaomi logo featured banner

Xiaomi heeft naast hardware, ook een volledig software-platform ontwikkeld. Een onderdeel daarvan is Xiaomi Cloud, waarin je bijvoorbeeld foto’s en video’s kunt opslaan.

Xiaomi Cloud

Tegenwoordig heeft elke (telefoon-)fabrikant wel een eigen cloudoplossing. Hierdoor wordt het eenvoudig om gegevens te synchroniseren tussen apparaten en bijvoorbeeld back-ups te maken van foto’s en video’s.

De Xiaomi Cloud wordt steeds actiever gepromoot en verder uitgebreid met extra functies. Zo ook vandaag zijn er een vijftal nieuwe functies bijgekomen.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.384 Xiaomi-fans gingen je voor!

Mocht je overigens mailtjes in het Chinees ontvangen over Xiaomi Cloud: je bent niet de enige. Gelukkig zijn er handige vertaalfuncties beschikbaar in mail-apps zoals Gmail.

POCO X3
Poco X3

Nieuwe functies Xiaomi Cloud

De nieuwe functies in Xiaomi Cloud zijn in meer of mindere mate handig voor jouw persoonlijk gebruik. Hierbij puntsgewijs de nieuwigheden.

1. Converteren van foto’s naar PDF

Met deze functie kun je ‘on-the-fly’ foto’s omzetten naar PDF-bestanden. Zo kun je bijvoorbeeld een diavoorstelling eenvoudig omzetten naar een PDF.

2. Betere zoekfunctie in foto’s

Er zijn naar eigen zeggen 100 foto-tags toegevoegd aan de foto-bibliotheek, waardoor zoeken eenvoudiger is geworden dan voorheen.

3. Video afspelen zonder downloaden

Je kent het wel: een video staat in de cloud en je wil hem bijvoorbeeld op een ander apparaat afspelen. Dan moet hij eerst gedownload worden om dit mogelijk te maken. Met de nieuwe functie van Xiaomi Cloud dus niet meer: video’s worden direct via internet ‘gestreamd’, uiteraard alleen naar jouw device.

4. Opslagruimte delen met je gezin

Wil je jouw Xiaomi Cloud delen met je gezin: dat is vanaf heden ook eenvoudig mogelijk. Dit geldt overigens alleen voor de betalende abonnementen.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

5. Laatste locatie automatisch doorgegeven

Dit is een interessante functie om bij diefstal van een smartphone of ander device een laatste locatie te achterhalen. Als een kwaadwillende jouw toestel steelt en hem vervolgens uit zet, zal de laatst bekende locatie automatisch opgeslagen worden in de cloud. Hierdoor heb je dus altijd toegang tot de actuele (laatst bekende) locatie.

Gebruik jij Xiaomi Cloud?

Maak jij gebruik van Xiaomi Cloud? Bijvoorbeeld voor het backuppen van je foto’s? Dit vooral omdat de veelgebruikte Google Foto’s vanaf juni 2021 niet meer (volledig) gratis te gebruiken is. Laat het weten in de comments!

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo