Xiaomi CEO: binnenkort een nieuw topmodel, Mi Note 2 of laptop?

Xiaomi CEO: binnenkort een nieuw topmodel, Mi Note 2 of laptop?

Xiaomi CEO Lin Bin bevestigde afgelopen weekend dat er komende maand een nieuwe high-performance topmodel gelanceerd zal worden. Dit kan de Mi Note 2 zijn, aangezien de eerste generatie meer dan een jaar geleden gelanceerd werd. Er zijn echter ook rumours dat Xiaomi binnenkort een laptop zal gaan lanceren.

Nieuwe topmodel Xiaomi Mi Note 2

De kans is groot dat Lin Bin de Xiaomi Mi Note 2 bedoelt in zijn opmerking. De eerste generatie Xiaomi Mi Note werd meer dan een jaar geleden gelanceerd. Over het algemeen brengt Xiaomi elk jaar een update van haar telefoon’s uit. Over de Mi Note 2 waren afgelopen tijd ook veel geruchten. Zo zou Xiaomi kiezen voor een scherm met een curve.

Qua specificaties spreken de geruchten over een Snapdragon 821 processor en 6gb werkgeheugen. ook wordt er gesproken over een dubbele camera aan de achterkant. Xiaomi kiest waarschijnlijk voor een design vergelijkbaar met de Xiaomi Mi 5. Die telefoon is volledig gemaakt van metaal en glas, en voelt erg luxe.

Xiaomi laptop

Android Headlines neemt terecht waar dat het niet per sé om een smartphone hoeft te gaan. Lin Bin zegt namelijk niet nadrukkelijk dat het om een smartphone of tablet gaat. Er zijn al lange tijd geruchten dat Xiaomi een laptop gaat lanceren. Afgelopen weken kwamen er steeds meer geruchten, wat betekent dat de lancering steeds dichterbij komt.

Ook is Xiaomi steeds meer met Microsoft aan het samenwerken. Zo wordt tegenwoordig gratis Microsoft Office op elke Xiaomi smartphone geïnstalleerd. Ook kunnen gebruikers van de Xiaomi Mi 4 Windows 10 op hun telefoon installeren. Xiaomi zou de laptop dus met Windows 10 kunnen leveren, aangezien de contacten met het Amerikaanse Microsoft warm zijn.

Bron

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo