Xiaomi brengt dit jaar nog een drone uit

Xiaomi brengt dit jaar nog een drone uit

Xiaomi brengt dit jaar nog een drone uit

Xiaomi staat al lang niet meer alleen bekend om haar aantrekkelijk geprijsde telefoons. De afgelopen jaren bracht het Chinese bedrijf onder andere televisies, een camera en een fitness tracker uit. Aan dat rijtje kunnen we binnenkort ook een drone toe gaan voegen als we een anonieme bron binnen Xiaomi moeten geloven.

Drones

Het is al langer bekend dat Xiaomi interesse had in het bestormen van de lucratieve drones-markt, want vorig jaar vroeg het bedrijf al meer dan twintig patenten aan die met drones te maken hadden. De 24 patenten hebben onder andere te maken met het ontwerp van de structuur van drones, de toevoer van energie, en een onderdeel dat stoten kan absorberen.

Veel drones die op dit moment op de markt verkrijgbaar zijn gaan nog net iets te snel kapot, en het lijkt er op dat Xiaomi zich op dat punt wil onderscheiden van haar toekomstige concurrentie.

Toch kun je als consument goedkope drones verwachten, want Xiaomi staat bekend om haar lage prijzen, en volgens een Chinese analist wil het bedrijf zich dan ook specialiseren in degelijke drones voor een mid-range prijs.

Feimi

Ook richtte het Chinese bedrijf een dochterbedrijf op in Guangzhou, dat zich moet gaan focussen op het op de markt brengen van de bestuurbare vliegende gadgets. Het bedrijf heet Guangzhou Feimi Electronic Technology, en gegevens van de Chinese overheid tonen duidelijk aan dat Feimi is opgericht door de investeerders-tak van Xiaomi.

Verder investeerde Xiaomi in het verleden onder andere in verschillende nieuws media, een waterzuiveraar, en slimme apparaten voor in huishoudens. Volgens de website van Feimi werken er op dit moment iets meer dan honderd werknemers, en groeit het bedrijf snel.

Op dit moment is DJI ongetwijfeld de grootste leverancier van drones voor consumenten, maar als Xiaomi die markt betreed zijn ze gelijk de grootste concurrent.

Bron

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

MiFans
Logo