Xiaomi breidt team in Nederland verder uit

Xiaomi Nederland

In juli konden we je melden dat Xiaomi op zoek was naar een content marketing manager en marketing manager in Nederland. Vandaag zagen we op LinkedIn 2 interessante dingen. Allereerst staat het aantal teamleden in Amsterdam nog steeds op 1, hetgeen betekent dat óf de vacatures nog niet zijn vervuld óf de aangenomen kandidaten hun LinkedIn nog bij moeten werken. Interessanter is dat Xiaomi weer een nieuwe vacature heeft geplaatst. Natuurlijk is het leuk om bij jouw favoriete telecombedrijf te werken, maar de vacaturetekst belooft nog iets interessants…

Xiaomi vacature: Xiaomi Manager of Sales in Amsterdam

Sinds vanochtend kun je solliciteren op de functie van Xiaomi Manager of Sales in de regio Amsterdam. Voor deze senior positie moet je uiteraard Nederlands en Engels kunnen spreken en veel willen reizen. Ook moet je in staat zijn in te spelen op de behoeften van de klanten en de klanten aanzetten om meer Xiaomi-producten te verkopen. Tot nu toe is de tekst uitdagend, maar nog niet direct schokkend.

Functieomschrijving Xiaomi Manager of Sales duidt op verdere uitbreiding in Nederland

Functieomschrijving vacature Manager of Sales duidt op verdere uitbreiding in Nederland

Hoe ver breidt het team van Xiaomi uit?

Je kunt echter wat verrassingen lezen in de functieomschrijving. Zo lezen we onder punt 1 dat de nieuwe manager sales een team gaat aansturen. Punt 3 benadrukt dat er een team geleid zal worden. Zou dit team bestaat uit de kandidaten voor de eerdere vacatures die aangenomen zijn of worden? Als je verder leest blijkt verdere uitbreiding namelijk ook mogelijk.

Verandert Xiaomi haar distributiestrategie in Nederland?

Tot nu toe leek het erop dat Xiaomi haar telefoons vooral zou distribueren via wederverkopers, zoals Kruidvat en andere organisaties. In deze vacature lezen we onder punt 2 een andere strategie. Men verwacht namelijk dat de Manager of Sales de distributeur naar de eindklant leidt en ook opvolging voor eindklanten organiseert.

Dat is opmerkelijk, want partijen als Kruidvat houden dergelijke activiteiten allemaal onder hun eigen dak. We volgen de ontwikkelingen en houden je uiteraard op de hoogte. Ondertussen staat solliciteren uiteraard vrij!

 

 

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo