Xiaomi binnenkort ook te koop in Indonesië

Xiaomi binnenkort ook in Indonesië te koop

Xiaomi binnenkort ook in Indonesië te koop

Dat Xiaomi hard op weg is om de wereld over te nemen met haar producten hoeven we je vast niet te vertellen. Een paar weken geleden startte de verkoop in India, waarbij duizenden Xiaomi Mi 3 toestellen in luttele seconden over de toonbank gingen. Vandaag werd bekendgemaakt dat Xiaomi binnenkort uitbreidt naar Indonesië.

Indonesië

Zoals we wel gewend zijn van Xiaomi werd het nieuwtje aangekondigd via Twitter. Voorafgaand aan de bekendmaking werden al verschillende hints gegeven, het volgende land waar Xiaomi producten verkocht zouden worden zou bijvoorbeeld een belangrijke koffie exporteur zijn, en er was een speciaal plantje te vinden. Uiteindelijk leidden al deze aanwijzingen naar Indonesië.

Grote markt

Indonesië is een grote markt voor Xiaomi. De budgettoestellen, waaronder de Redmi Note zullen het erg goed doen in het land door de lage prijs maar de hoge kwaliteit. Ook het feit dat de telefoon twee simkaarten kan gebruiken is een voordeel, lees daarvoor het artikel over de Redmi Note.

Maar naast de goedkope maar kwalitatieve producten die aansluiten bij de wensen van Indonesiers zal Xiaomi het ook goed gaan doen puur door het aantal mensen dat in het land woont. Indonesië is het derde grootste land in Azië met 251 miljoen inwoners. In de twee grotere landen, India en China is Xiaomi nu al aanwezig op de markt.

Dat Indonesiërs blij zijn met de uitbreiding naar hun land blijkt wel uit het aantal likes op de Facebook pagina: binnen 12 uur staat het aantal al op bijna 7000.

Exacte datum

Een exacte datum voor de lancering is nog niet bekend gemaakt en er zijn ook nog geen betrouwbare geruchten over. Voorlopig is het dus nog even afwachten. Indonesiërs die de Xiaomi website bezoeken worden begroet, en hebben de mogelijkheid om Xiaomi Indonesië op Facebook te liken om op de hoogte te blijven. Bovendien maken ze kans op verschillende prijzen.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo