Xiaomi bij lancering in Maleisië binnen 18 minuten uitverkocht

Xiaomi team Maleisië

Xiaomi team Maleisië

Op de foto een deel van het management team van Xiaomi en diverse vertalers die MIUI naar het Maleis hebben vertaald.

Vanaf vandaag is Maleisië het vijfde land waarin Xiaomi haar producten verkoopt. Vandaag om 12:00 lokale tijd begon de verkoop via de website van Xiaomi zelf. Via de website waren 3.000 Mi 3 telefoons te koop en 4.000 Mi Power Banks.

Uitverkocht in Maleisië

Zoals verwacht zouden de koopjes snel compleet uitverkocht zijn. De Mi Power Banks waren binnen 9 minuten compleet uitverkocht, de Mi 3 9 minuten later. De externe batterijen van Xiaomi waren dus bij de Maleisiërs meer in trek, gezien de hoeveelheden en tijd tot ze verkocht waren.

Opmerkelijk

Dat niet de Mi 3 als eerste uitverkocht was is opmerkelijk. Er waren natuurlijk duizend stuks minder beschikbaar, maar de verwachting was dat de telefoons als warme broodjes over de toonbank zouden gaan. Toch duurde 18 minuten voordat ze uitverkocht waren, vergeleken met de 2 minuten in Singapore.

Speciaal voor deze eerste verkoopdag had Xiaomi een bundel gemaakt, waarbij je voor een speciale prijs niet alleen een telefoon kreeg, maar ook een hoesje en screenprotector om de telefoon te beschermen.

Drukte

Ondanks de tegenvallende tijd waarin de producten uitverkocht waren was het erg druk. Dat was ook te merken aan de snelheid waarmee de website laadde. De servers hadden het door de drukte erg druk en moesten een enorme vraag verwerken.

Meer verkopen

Ook na vandaag zal de verkoop van telefoons en externe batterijen doorgaan. Op de Facebook pagina van Xiaomi Maleisië is al aangekondigd dat over een week, de 27e opnieuw zes duizend telefoons verkocht zullen worden via de website.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo