Xiaomi bezig met ontwikkeling MIUI 9

MIUI 9 Aankondiging

MIUI 9 AankondigingXiaomi heeft dit jaar behoorlijk aan de weg getimmerd met zoveel apparaten en toestellen dat we de tel eigenlijk al een tijdje kwijt zijn. We zagen allerlei verschillende soorten smartphones, van de betaalbare Redmi toestellen tot de premium Xiaomi Mi Note 2 en de pas uitgebrachte Xiaomi Mi MIX. De laatste was zelfs binnen 50 seconden uitverkocht. Je zou denken dat het bedrijf met de productie van al die apparaten zijn handen wel vol heeft. Niks is minder waar, want Xiaomi heeft ook een eigen besturingssysteem genaamd MIUI. Dit jaar werd de achtste versie van het systeem uitgebracht en volgens de laatste berichten is Xiami alweer bezig met de nieuwste versie: MIUI 9.

MIUI 9 komt eraan

De huidige versie, MIUI 8, is gebaseerd op Android 6.0 Marshmallow. Aangezien steeds meer toestellen op Android 7.0 Nougat zullen gaan draaien, was de vraag wanneer er een bijbehorende MIUI versie zou komen. Die vraag lijkt nu beantwoord, Xiaomi is onlangs officieel begonnen aan het nieuwe MIUI 9 project. Volgens geruchten zou het bedrijf echter al een tijdje bezig zijn met het project. Weibo gebruiker @Kjuma heeft onlangs een screenshot gepost van een telefoon met een privé bèta versie van het systeem. Er staat dat het MIUI 9.10.13 is, gebaseerd op Android 7.1 en dat de update 1.8GB groot is. De update zou nieuwe features met zich meebrengen, zoals split-screen multitasken en support voor “smart gestures”. Verwacht wordt dat MIUI 9 in het eerste kwartaal van 2017 uit zal rollen.

Screenshot MIUI 9 update

Echte update?

Hoewel de nieuwe versie spannend nieuws is, zijn er veel mensen die er niet zo van onder de indruk zijn. Het kan namelijk zijn, dat hoewel MIUI 9 op Android 7 is gebaseerd, sommige telefoons met de update toch nog op de huidige Android versie blijven hangen. Dat is bijvoorbeeld gebeurd met de Xiaomi Redmi Note 3, welke nog steeds op Android 5.0 Lollipop draait. Dit terwijl het één van Xiaomi’s best verkopende smartphones is en het maanden na de officiële lancering van Android 6 uitkwam. Xiaomi zegt bezig te zijn met een Marshmallow update, maar heeft er nu alweer maanden niks over gezegd.

 

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo