Xiaomi begint met uitrol MIUI 10 voor 12 extra devices

Xiaomi MUI !0 official logo

Het is al even bekend dat Xiaomi bezig is met het optimaliseren van de nieuwste versie van haar besturingssysteem MIUI. Inmiddels is de uitrol van MIUI 10 begonnen en deze staat op het programma voor 12 verschillende smartphones. Analisten houden er rekening mee dat er nog series worden toegevoegd, maar dat is nu nog niet bekend. Wij bieden een overzicht van de toestellen, vertellen hoe jij de update kunt krijgen en leggen uit welke belangrijke wijzigingen je kunt verwachten.

Belangrijkste wijzigingen MIUI 10

Met MIUI 10 krijgt je telefoon een upgrade in snelheid (volgens Xiaomi + 10%) en een make-over qua gebruiksgemak. Toestellen met volledig scherm en notch profeteren van een betere beeldschermweergave. Ook is het horizontaal swipen tussen items vervangen door een verticale beweging. Zo kun je natuurlijker navigeren. Daarnaast krijg je diverse toepassingen om beter met kunstmatige intelligentie (AI) en Internet of Things (IOT) te kunnen werken.

Xiaomi MIUI 10 met belangrijkste verbeteringen

Het nieuwe startscherm van MIUI 10 met overzicht van een aantal belangrijke nieuwe functies.

Met heldere kleuren en ringtones die natuurlijker klinken geniet je bovendien van meer gebruiksgemak.

Welke toestellen krijgen MIUI 10?

De update is in ieder geval beschikbaar voor de toestellen:

  • Xiaomi Mi serie: Xiaomi Mi 8SE*, Xiaomi Mi MIX 2*, Xiaomi Mi MIX, Xiaomi Mi 6, Xiaomi Mi 6X, Xiaomi Mi Note 3*, Xiaomi Mi 5.
  • Xiaomi Redmi serie: Xiaomi Redmi 6 Pro, Xiaomi Redmi 6, Xiaomi Redmi 6A, Xiaomi Redmi Note 5* en Xiaomi Redmi S2.

Het is ook bekend dat andere toestellen, zoals Xiaomi Mi 8 en Xiaomi Mi Mix 2S voorzien worden van MIUI 10, maar hier duurt het langer voordat de update beschikbaar is omdat deze nog getest wordt op duurzaamheid tijdens langdurig gebruik.

Voor de toestellen voorzien van een * is de upgrade nu al verkrijgbaar. De andere genoemde toestellen krijgen de update zeer binnenkort.

MIUI 10 installeren?

Je krijgt geen aankondiging als de upgrade op jouw toestel beschikbaar is. Je kunt bij ‘instellingen’ onder ‘upgrade systeem’ zien of MIUI 10 voor je klaar staat. Druk dan op ‘upgrade nu’ om te installeren. Let er wel op dat je met sommige toestellen daarna niet meer kunt downgraden.

Via: Gizmochina.com

 

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo